SEFF sutra kreće na put dugačak više od 600 km

imp

261020211635292692.jpeg

Priča o Sisak eko film festivalu traje već sedmu godinu.
Ovaj festival je natjecateljskog tipa, a zbog svog putujućeg karaktera osmišljen je kao festival kratkog filma. Osim edukativnog karaktera, SEFF promovira zdravlje i ekološki turizam.
Sisački ekološki filmski festival jedini hrvatski filmski festival koji deset dana neprekidno mijenja lokacije.

Sve je spremno ističe organizator Danijel Pavlić i samo se čeka sutrašnji dan da 7.sisak eko film festival na biciklima krene na svoje putovanje.
Glavna svrha ovo gfestivala je poticati mlade da putem filma ekološki djeluju u lokalnoj zajednici, a putem filmskih radionica dodatno se medijski educirati. Upravo iz tog razloga svake godine ekipa seffa na biciklima putujući kroz županiju i susjednu BiH prijeđu nešto više od 600 km. Ove godine
obići će dvadesetak gradića i mjesta na prostoru Sisačko-moslavačke županije u Hrvatskoj i Unsko-sanskog kantona u BiH-a, u istom će rasponu prikazati i tri programa s ukupno trideset filmskih naslova, te promovirati knjigu “Kuda idu divlje svinje – Subverzivna poetika Ive Štivičića i Ivana Hetricha”.

Kruna festivala je završnica 24. svibnja u Sisku, s početkom u 18h, u Kazalištu 21 kada će biti prikazan kompletni službeni program Sisačkog ekološkog filmskog festivala, uz naravno slobodan ulaz na sve projekcije.

Detaljne informacije o programu ovogodišnjeg SEFF-a možete pronaći na ovom linku.

najčitanije