Počeo 3. Star Film Fest!

nn

261020211635265985.jpeg

Svečanim otvorenjem započeo je prvi dan trećeg Star Film Fest-a tijekom kojeg su sisački ljubitelji filma i njihovi gosti uživali u projekcijama tri filma – u filmu “Zvizdan”, nagrađivanom filmu redatelja i scenarista Dalibora Matanića, premijerno prikazanom na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu te filmovima “Pozdrav” Vesne Mačković i “Govorna Pošta” Lea Vitasovića nagrađenog ove godine u Puli.

Svečanost otvorenja začinila je romantična vožnja Kupom na brodu Juran i Sofija, a da film i fotografija savršeno idu zajedno, dokazala je i foto izložba Dorijana Šipuša pod nazivom SK365/24 u kojoj su gosti sinoć također imali priliku uživati.

Goste su na otvorenju pozdravili dogradonačelnik Siska Marko Krička i predsjednik žirija Daniel Rafaelić i Duško Popović koji će danas tijekom održavanja festivala mladima predstaviti dječje filmsko stvaralaštvo u funkciji javnog zdravstva. Gosti Star Film Fest-a ove će godine imati priliku pogledati čak 40 filmova, i to u kategorijama igranog, dokumentarnog i eksperimentalnog i industrijskog filma koji je postao svojevrsni zaštitni znak ovog mladog ali energičnog festivala koji svake godine na krilima mladih volontera uspijeva pomaknuti granice mogućeg.

Film Lea Vitasovića Govorna pošta publika je pogledala sa zanimanjem osobito zbog socijalne tematike filma koji progovarajući o problemu djece koja odrastaju u domovima bez odgovarajuće roditeljske skrbi ukazuje i na više nego simboličku misiju Star Film Festivala koji upravo u radu sa mladima čini veliku razliku u društvu. Rad autorice Vesne Mačković i Vesne Opačić “Pozdrav” performans pretvoren u film koji je radnjom smješten u napuštene prostore i hale sisačke Željezare koji se izriče pozdrav sisačkoj industriji fantastično je nadopunio karakter Industrijskog filma koji obilježava ovaj festival. Zvizdan Dalibora Matanića nije trebalo posebno predstavljati a sisačka je publika uživala u filmu koji je osvojio nagradu žirija na prestžnom festivalu u Cannesu.

najčitanije