Maslačak zatvaraju Kirija i Kako je Ješko pobijedio prehladu

imp

261020211635292531.jpeg

Ovogodišnje izdanje 16. Međunarodnog festivala dječjeg kazališta danas završava.

U tjedan dana na kazališne daske izašli su mladi kazalištarci iz Mostara, Varaždina, Zagreba, Bjelovara i domaći Baletni i plesni studio Doma kulture.

Današnji, posljednji dan nudi dvije predstave. U 11 sati u Kazalištu 21 Predstavu Kirija izvest će Plus teatar iz Novog Sada.
Mašta nas može odvesti na mjesta o kojima ne možemo ni sanjati, a sanjati i smijemo i možemo, kažu glumci iz Novog Sada. U Nušićevom komadu bave se maštom kao spasonosnim rješenjem za ublažavanje problema koji ih okružuju. Obitelj je na okupu, financijskih sredstava za udovoljenje potreba nema, ali uz maštovitog oca i djecu spremnu na maštu sve je moguće.

Maslačak predstavom Kako je Ješko pobijedio prehladu zatvaraju gosti iz Čakovca.
Predstavu je Kazališna družina Pinklec, Dramski studio DADA radio prema slikovnici “Kako je Ješko pobijedio prehladu” koju je osmislio, uredio i tekst pripremio Sven Pal (rodom iz Čakovca), a govori o Ješku Ježiću koji uz pomoć obitelji i prijatelja pobijedi prehladu, liječi se samo toplim čajem, limunom i medom pritom ne koristeći nikakve lijekove. Kroz priču o hrabrom Ješku Ježiću glumci vas vode pjesmom (pjevaju i sviraju uživo), plesom i zdravim humorom.

Predstavu koja zatvara ovogodišnje druženje malih kazalištaraca možete u Domu kulture KKV pogledati od 13 sati.
Ulaz je besplatan.

najčitanije