"Ljubav….Av-Av" najbolja predstava Maslačka

imp

261020211635245015.jpeg

U tjedan dana trajanja, na ovogodišnjem jubilarnom 20. Međunarodnom festivalu dječjih kazališta Maslačak, posjetitelji su mogli uživati u deset predstava.
Siščanima su se predstavila kazališta iz Hrvatske i inozemstva te je kroz Kazalište 21 i Dom kulture prošlo tristotinjak mladih glumaca i više od 2000 gledatelja.

Tročlani žiri kojeg su činili Jelena Hadži Manev, Damir Borojević i Silvije Vadla na kraju Maslačka dodijelio je nagrade u 7 kategorija i to: nagrada za najbolju predstavu u cjelini, nagrada za najbolju mušku ulogu, nagrada za najbolju žensku ulogu, nagrada za najbolju režiju, nagrada za najbolju kostimografiju, nagrada za najbolju scenografiju i nagrada za inovaciju.

Dobitnici su:
– Dramski studio za srednjoškolce, Dječje kazalište Branimira Mihaljevića iz Osijeka i predstava „ Ljubav…Av-Av“ – Najbolja predstava u cijelini i Najbolja scenografija
– SKAD, Gradsko kazalište Požega i predstava „(Vid) im te“, voditeljica Marijana Matoković – Najbolja režija
– Dramski studio Dada KD Pinklec i Centar za mlade Čakovec i predstava „Zoo“ – Posebna nagrada za inovaciju, Najbolje muške uloge (ansambl) i Najbolje ženske uloge (ansambl)
– Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej i predstava „Kralj Ubu“ – Najbolja kostimografija

najčitanije