Makedonci i Petrinjci na Maslačku

imp

261020211635279861.jpeg

Ovogodišnji Međunarodni festival dječjih kazališta Maslačak polako ulazi u svoju zavšnicu.

Ostala su samo još dva dana i četiri predstave. Prvi na kazališne daske danas, 14.svibnja, izlaze gosti iz Makedonije, kazalište Del Arte Bitola s predstavom Skazna za princot Pelister.

“Priča o princu Pelosteru” dječja je bajka u isto vrijeme zabavna i edukativna, sa savjetima o moralnim vrijednostima. Radnja je zanimljiva i obogaćena dječjim pjesmama, a odvija se na planini Baba koja je ime dobila po istoimenom mitološkom stvorenju. Ona želi zarobiti princa Pelistera u snježnom dvorcu na vrhu planine i pretvoriti u bijelog goluba. U zaštitu princa stanu vilinska stvorenja iz šume i zajedno s njegovom djevojkom uspiju ga spasiti i tako dokazati da su ljubav i dobrota uvijek jače od zla.

Predstava u Kazalištu 21 počinje u 11 sati.

U istom kazalištu samo u 13.30 sati, svoju će predstavu pod nazivom Anđeo proljeća i gospođica Tama, izvesti susjedi Petrinjci, Slavuljčeki.

Na proplanku guste mračne šume rasla su tri prekrasna cvijeta, tri potočnice. Stiglo je proljeće, a sunce je svojom toplinom pozvalo prirodu na buđenje. Brezbižna igra potočnica i šumskih životinja biva prekinuta…. Dogodilo se nešto strašno! Sve je nenadano stalo! Pčelica je prestala zujati, leptir letjeti, zeko skakutati, a medvjed gunđati….. Što se zaista dogodilo otkriva mjuzikl “Anđeo Proljeća i gospođica Tama.”

najčitanije