Karavana SEFF-a krenula na put

st

261020211635278634.jpeg

Započeo je 8. Sisački eko film festival. Festival je putujućeg karaktera, a prijevozno sredstvo je, u skladu s nazivom i ekološkim predznakom, bicikl. Polazak je bio danas u 10:30 ispred Doma kulture Kristalna kocka vedrine, a mi smo ih, kao i svaku pravu ekspediciju ispratili i poželjeli im sretan put.

Iz Siska je krenulo petero entuzijasta, predvođenih organizatorom Danielom Pavlićem. Ostatak ekipe pridružio im se tijekom dana, a ovogodišnji volonteri dolaze iz Francuske, Nizozemske, Rusije, Srbije i Hrvatske.

‘Proteklih godina bili smo žrtve loših vremenskih uvjeta, pa je ovogodišnji festival u lipnju, što se pokazalo dobrim potezom s obzirom na kišoviti svibanj. Vjerujem kako će ove godine sve proći u najboljem redu, i kako ćemo publici pružiti zabavu ali i edukaciju’, rekao je Daniel Pavlić, organizator festivala.

Za prijevoz je ove godine zaslužna Turistička zajednica Grada Siska, koji su odlučiti poduprijeti festival posudbom bicikala koji su i inače dio sisačke turističke ponude. Ravnateljica Doma kulture kristalna kocka vedrine, Valentina ivanković Pelikan, poželjela je eko bajkerima sve najbolje na njihovom putovanju.

‘Želimo im lijepo vrijeme i dobru prezentaciju ovog jako kvalitetnog projekta’, poručila je Valentina Ivanković Pelikan.

Ostaje nam samo još pričekati povratak karavane u Sisak kako bi vidjeli filmove koji su podijeljeni u tri programa, službeni, posebni i dječji. Vidimo se 26. lipnja u Kazalištu 21!

najčitanije