Humanitarna knjiga „Mali ali veliki“ - djeca talentima grade knjižnicu u Petrinji

imp

Mali Ali Veliki Novska 1

Moji talenti mijenjaju svijet, naziv je besplatne radionice koja će se u sklopu predstavljanja humanitarne knjige „Mali ali veliki“, održati u srijedu, 8.veljače, u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice „Ante Jagar“ u Novskoj s početkom u 17 sati.

 

Djeca će se zabaviti uz izrađivanje šarenih škrinjica i saznati sve o humanitarnoj knjizi Mali ali veliki, koju su izrađivali njihovi vršnjaci i koja je sastavljena od dječjih crteža, pjesama, priča i promišljanja o talentima te je kruna dvogodišnjeg projekta čiji je cilj bio potaknuti djecu da svoje talente povežu s konkretnim djelovanjem.

Sav prihod za knjigu koja se promovira po hrvatskim gradovima donira se potresom razrušenoj knjižnici u Petrinji koja će iznos upotrijebiti za obnovu dječjeg odjela.

 

„Ime MALI ALI VELIKI djeci šalje poruku da iako su još uvijek mali, imaju moć stvarati pozitivne promjene u društvu, a njihova najveća snaga leži u razvijanju prirodnih darova koje imaju. Knjigu će voljeti i roditelji jer je za njih pripremljen poseban kutak u kojem stručnjaci objašnjavaju kako prepoznati i razvijati dječje talente i interese, a unutra se može pronaći i lijepa igra kroz koju će dijete uočavati svoje darove.
Naslovnicu je ilustrirala iznimno talentirana srednjoškolka, Ana Kušić, a iza projekta stoji Tina Primorac, književnica, profesionalna pripovjedačica i voditeljica brenda Paresia preko kojeg stvara društveno korisne projekte za djecu i odrasle usmjerene na razvoj talenata i komunikacije.“, kažu organizatori radionice.

Svi zainteresirani svoj primjerak knjige moći će nabaviti na promociji dok će se djeca zasladiti slatkim darovima.

 

Ako niste u mogućnosti doći na promociju, sve informacije o knjizi pronaći ćete na paresia.hr/mali-ali-veliki.

najčitanije