Danas starta 13. MUF!

nn

261020211635265249.jpeg

Dva i pol sata dijele nas od otvorenja 13. malog urbanog festivala, najveće manifestacije u Sisku i okolici vezane uz aktivizam mladih, urbanu kulturu i alternativni glazbeni izričaj. U tri dana glazbe, sporta i edukativnih radionica i tribina naći će se sadržaj za sve generacije i ukuse.

“Imat ćemo glazbeni dio, edukativni dio, street art program i sportski dio programa. U edukativnom dijelu programa imat ćemo jednu malu tribinicu pod nazivom ‘I mi postojimo’, gdje ćemo predstaviti nekoliko ektremnih sportova i napraviti jedan predivan show ispred kluba. U street art programu uređivat ćemo pročelje kluba zajedno s grafiterima, a glazbeno-koncrtni dio smo podijelili na dva dana. Danas nas očekuje popularni DJ Omar, poznati sisački dj, Franca iz Njemačke i Mate i Denis iz Zagreba, dok su u subotu na redu Repetitori, Marčelo, Baden Baden, Modern Illusion i Nikki Lauder. Za nedjelju je predviđen sportski dio gdjesuređujemo uvelike s Udrugom Zibel i cijeli taj dio održat će se na kupalištu Zibel. Predstavit ćemo slabo zastupljene sportove poput pikada, boćanja, stolnog tenisa i slično, naravno uz prikladan party. Ulazak na glazbeni dio programa, znači festivalska ulaznica za petak i subotu je 60kn, a za pojedinačne dane 40kn, a ulaznice se mogu kupiti u Voodoo baru i Fluidu”, doznajemo od Daria Ljubojevića, predsjednika Koordinacije udruga mladih Siska.

Kruna je ovo, između ostalog, i na desetogodišnji staž Koordinacije u Klubu SKWHAT u šumici. Dosadašnji rad kluba i udruga bit će prezentiran i na današnjem otvorenju festivala u Kazalištu 21 u 18 sati. Veterani modernog aktivizma mladih u Sisku i sadašnji volonteri na jednom će mjestu prezentirati kako je sve počelo i dje se klub nalazi danas. Koordinacija udruga mladih Siska dosad u brojevima izgleda ovako:

6 udruga
4 Predsjednika
12 članova Predsjedništva
24 člana Uprave
96 članova Skupštine
oko 1000 aktivnih članova i volontera Kluba mladih SKWHAT
24 Projekta
130 Radionica
50 edukativnih sadržaja
preko 600 glazbenih događanja
15 humanitarnih akcija
više od 200 partnera i suradnika

Ako je svaki volonter tijekom mjesec dana prosječno odradio 80 sati, što je 5 dana u tjednu po 4 sata, i ako je prosječan angažman volontera bio oko 4 mjeseca, dolazimo do fascinantne brojke – naši volonteri odradili su ukupno 304.000 volonterskih sati.
Bolji poziv da im se svi pridružimo na ovogodišnjem Malom urbanom festivalu ne postoji, kako bi podržali mlade koji već godinama svoje slobodno vrijeme i život u gradu čine kvalitetnijim.

najčitanije