„Šumica“ – glazbeni show Kluba mladih Skwhat

imp

251020211635205373.jpeg

Koordinacija udruga mladih Siska u sklopu projekta Kluba mladih Skwhat pokrenula je “Šumicu” – glazbeni show koji promovira mlade neafirmirane glazbenike!
Klub mladih Skwhat projekt je Koordinacije udruga mladih Siska sa sjedištem u poznatoj sisačkoj Šumici. Skwhatom je kroz godine prošlo mnoštvo glazbenika koji su ostavili neizbrisiv trag kako na alternativni karakter samog grada, tako i na oblikovanje glazbenog ukusa mladih generacija. Mnogi od njih neke su od svojih prvih nastupa odradili upravo u tom prostoru.
S ciljem promocije mladih neafirmiranih glazbenika lokalne i šire zajednice, volonteri Kluba mladih Skwhat odlučili su pokrenuti glazbeni show prigodnog naziva “Šumica” u kojem razgovaraju s gostima te istima otvaraju prostor za prezentaciju svog glazbenog izričaja.
Prvi gost Šumice bio je tako Luka Sertić – mladi dub selektor, producent i graditelj prvog sisačkog soundsystema. U prvoj epizodi ovog zanimljivog glazbenog showa imate priliku čuti i vidjeti njegov ručno izrađeni Roadtrippersoundsystem, ali i upoznati Luku koji je pričao o životu u Kaliforniji, povratku u Sisak, motivima za izgradnju soundsystema te planovima za budućnost. Osim toga, Luka nas je počastio polusatnim setom iz vlastite produkcijske dub kuhinje kojeg nikako ne smijete propustiti!

Topla preporuka svakom čitatelju jest da pronađe i pogleda prvu epizodu Šumice na SkWhatTV kanalu te na taj način podrži rad mladih volontera Koordinacije udruga mladih Siska kao i mladih neafirmiranih glazbenika u užoj ili široj zajednici. Korisna napomena za sve zainteresirane za rad članova Kluba mladih Skwhat jest da osim “Šumice”, na SkWhat TV kanalu mogu pronaći i zanimljive podcaste u kojima su ugostili primjerice sisački bend Bluzy Threesome, ekipu iz kutinske Barake kao i snimku glazbene tribine vezane uz dub scenu.

najčitanije