Opet penzićima nagrada

mj

261020211635256708.jpeg

Da pukneš od smijeha. Penziće su ponovno nagradili s 0,65 posto većom mirovinom. Znate li koliko je to? Ona sirotinja koja ima 2000 kuna dobit će 13 kuna, a oni sretniji, s većom mirovinom, dobit će nešto više.

Hvala, draga  Vlado. Važno da ste sebi u podebele džepove strpali još koju hiljadarku. Objašnjavaju da je porast mirovina izračunava prema odavno donesenom zakonu. I, umirovljenici, budite zadovoljni, razmišljajte gdje ćete potrošiti „silne“ novce koje vam daju razni pametnjakovići. Znaju li oni kako čovjek (zajedno s obitelji) živi s 2000 kuna? Naravno da ne znaju. Razmišljaju kako da sebe još potkože, da još „nabace“ koju povlasticu, od besplatnih automobila (i to ne bilo kakvih), do kartica, otpremnina i što ti ja znam kakvih beneficija.

Draga gospodo, čini mi se da svome narodu pokazujete dugi nos. Ma, tko vas hebe, narode! Nas zabavljate s raznoraznim partizanima i ustašama, mostovcima i hadezeovcima, dnevnicama i putovanjima.

Naša draga Vlada razbija glavu, ne može ustanoviti zbog čega je već više mjeseci raste potrošnja u maloprodaji. Gospodo, nemojte se više patiti, nempkte naprezati svoje mudre glave, rast potrošnje je zbog onih vaših (besramnih) najprije 0,35, pa onda 0,65 posto rasta mirovina.

Ne bojte se, vlastodršci! Narod je zadovoljan. Znate s čime? Sretni smo što vi imate i da ste si još malo strpali u džepove. Predizborna obećanja objesite mačku o rep.

najčitanije