Demokracija i eutanazija na hrvatski način

mj

261020211635254005.jpeg

Što je demokracija? Je li demokracija kada jedan čovjek nameće svoj stav, a ne prihvaća referendum svih građana? Dakle, za njega je demokracija ono što on misli.

Ne znam gdje je odrastao taj Hasanbegović i njegovi istomišljenici. Jesu li se skrivali ispod zemlje, negdje u sjenicima, štagljima, jesu li kao djeca bili politički proganjani? Kako su preživjeli sav taj teror crnoga komunizma i socijalizma. Kako su ih uopće roditelji porodili i odgojili tako lijepe i pametne?

Puna su im usta demokracije, a boje se referenduma o imenu jednog zagrebačkog trga. Neka građani izađu i kažu jesu li za dosadašnje ime toga „zločinca Tita“ ili žele da se mijenja. Hasanbegović i ona cura kraj njega, misle da su oni demokracija – kako ja kažem, tako će biti.

E, moj gospodine Hasanbegoviću! Zaboravili ste da takvi ekstremi kao vi, odu u rokopotarnicu povijesti, postaju zaboravljeni i ismijani. Ne trebate ići u daleku prošlost. Odradite posao za nekoga, a onda vas okače o klin.

Je li u Hrvatskoj dozvoljena eutanazija? Nije! Ni kod najtežih bolesti, gdje se pouzdano zna kraj bolesnika, daju se lijekovi, olakšava mu se patnja. O eutanaziji nema govora.

Pogledajte kakav cirkus rade ministri, komisije, povjerenstva, liječnici, premijeri.. i tko zna tko sve ne, o jadnoj djeci i njihovim roditeljima koji čekaju slamku spasa. Posljednju nadu za život.  

Da treba odobriti novce za besplatno liječenje i druge beneficije građanima nama susjedne zemlje (ili nekim manjinama) za one pišljive glasove na izborima, novac bi se našao preko noći. Na telefonskoj sjednici Vlade!

Gdje je sada ona faca Todorić (koji je milijarde spremio u neku stranu banku), kojega ste svi vi štitili i branili. Da za jadnu djecu pokloni 10 milijuna kuna, možda bi stekao simpatije bar dijela hrvatskoga puka.

I još bi njemu puno, puno ostalo.

 

 kolumna stav

 

 

 

najčitanije