Gledaju nas u oči i lažu

mj

261020211635252322.jpeg

Već dugo razmišljam o izjavama nekih naših vrlih i (pre)pametnih političara, koji na TV ekranu, kada ih gledaju stotine tisuće državljana Hrvatske, bezočno lažu, a što je još gore – misle da je sav taj narod, svi mi gledatelji, toliko glupi da ne kužimo što oni žele reći.

Izjavljuje premijer, pa ga podržava ministrica Dalić, pa ministar Marić (to je onaj koji je bio velika faca u Agrokoru, ma nije znao što se dešava u poduzeću) i još neki, i bezobrazno tvrde kako struja neće poskupjeti, iako će se plaćati više lipa za utrošeni kilowatsat.

Dragi moj narode, ne znate vi matematiku. Struja će ići gore, ali to se neće zvati poskupljenje. To je nešto drugo. Struja će vam biti jeftinija, kažu. Možda bi sve njih trebalo poslati u prvi razred osnovne škole, pa da nauče ako je danas nešto stajalo kunu, a sutra kunu i pol, onda se to zove poskupljenje. Za sve je to poskupljenje, osim za premijera i njegove ministre. Za njih je to pojeftinjenje.

Nisam protiv poskupljenja. Ako treba izdvojiti za nešto, onda se mora izbrojiti i više novaca. Ali, nemojte nas praviti ludima. Gospodo iz Vlade, pročešljajte najprije po HEP-u, vidite koja im je učinkovitost u radu, tko sve i kolike ima menadžerske plaće, tko sve vozi službene automobile, koliko taj HEP izdvaja za reklame, za sponzoriranje raznih klubova.

E, moj premijeru. Kada mi u kući nedostaje novca, onda na čaj idem svaki drugi ili treći dan, kupujem najjeftinije carsko meso, a ne teletinu, ne pomišljam na Milka čokolade jer su mi preskupe.

Vama, dragi ministri, gdje god zapne, podižete cijene. Dajte malo uštedite na sebi i onima štetočinama oko sebe. kolumna stav

najčitanije