Banda, sotonisti, komunisti, titojugendi

mj

Ostao sam bez riječi čitajući u dnevnom tisku istup narodnog heroja, saborskog zastupnika, čovjeka koji predstavlja dijasporu u časnom hrvatskom domu, Željka Glasnovića, koji je mladeži i perspektivi ove zemlja (koju su oni i njemu slični najprije oslobodili pa upropastili), održao lekciju kakva se ne može čuti ni na ulici.

Evo kako je izvrijeđao studente Filozofskoga fakulteta koji su se drznuli razmišljati svojom glavom, imati svoje stavove i mišljenje. On je tu „rulju“ nazvao  ‘manjinskom bandom, boljševičkim sotonistima, razmaženim derištima recikliranih komunista, titojugendom’ i optužio ih da ‘patološki mrze sve što je hrvatsko’ te preporučio da se njihovi prosvjedi riješe ‘pendrekom, suzavcem i izgonom u Sjevernu Koreju’.

To je uvaženi saborski zastupnik (Bože, tko nam sve ne sjedi u Saboru) napisao, objelodanio, pokušao osramotiti te mlade ljude željne znanja. On bi njih „u Sjevernu Koreju“. Pa, koji normalan čovjek se može sjetiti takvih usporedbi i prijedloga.

Svaka čast generale za ono što ste napravili u ratu, ali pustite te ljude na miru. Neka prosvjedima istjeraju pravdu onakvu kakvu oni žele.

Odlaze mladi, kažu statistike, u strane zemlje. Ovdje nemaju ni kruha, ni motike. Važno da se general uhljebio u Saboru i da studentima dijeli takve bezumne lekcije.

E, moj generale! Odlazit će mladi i dalje, dok je vas i sličnih vama.

najčitanije