Kovačićeva Jama kao glazbena inspiracija!

db

Projekt Živi Rasti Cvjetaj ulazi u svoju treću godinu otkako je u lipnju 2016. započet u luci Sisak koncertom Rolin Humesa i The Bambi Molestersa. Za razliku od dosadašnjih koncerata/projekata koje su obilježili interesantni gostujući izvođači, ovaj šesti po redu, bit će predstavljen u malo drugačijem svjetlu. Minimalističkim pristupom, scenom koju će dočarati mlada umjetnica Barbara Tomečak i u samostalnoj izvedbi pijaniste i pjevača Robert James Hudulina, koji je ujedno i autor glazbe, imat ćete priliku čuti kako zvuči glazba inspirirana Kovačićevom Jamom.
Kovačićeva Jama je vjerojatno najpotresnije djelo hrvatske književnosti. Ispjevana u najcrnjim danima Drugoga svjetskoga rata, zloslutno nagovještavajući pjesnikov kraj, Jama je istinski bolno svjedočanstvo preživjele žrtve zločina, strahoviti krik nad užasima rata i ljudske netrpeljivosti, rekvijem kolonama mrtvih prošloga stoljeća, svevremenska misao o odnosu dobra i zla,stilska i formalna harmonija na temu smrti, jednom riječju književno remek – djelo.
Stoga dođite u subotu, dana 18.05., u 21 sat ispred sisačke katedrale i u prekrasnom ambijentu „ Siscia in situ“ doživite jedno od najljepših djela hrvatske književnosti.
Koncert je pod pokroviteljstvom grada Siska uz velikodušnu pomoć glazbene škole Frana Lhotke Sisak.

najčitanije