Requiem: Klasičar u novom ruhu

imp

Ljetna lipanjska noć u Sisku donosi klasičnu glazbu requiema u svojoj prvoj rock premijeri pod zvijezdama.
Vođeni željom za glazbenim osvježenjem i nastavkom dosadašnje uspješne suradnje na projektu “Živi Rasti Cvjetaj“, Rolin Humes i vokalni ansambl L.I.P.E. realizirali su reinterpretaciju requiema uz moderan twist. Requiem, formu glazbenog djela koja unazad nekoliko stoljeća nije doživjela značajniju promjenu, ovog lipnja predstavit će vam u novom, modernom ruhu.
Autor glazbe, na već postojeći tekst na latinskom jeziku, je Robert James Hudulin. Aranžaman je nastao u suradnji sa Emilom Bišćanom i Matejom Smiljanićem, članovima grupe Rolin Humes, i sa prof.Draženom Kurilovčanom, voditeljem vokalnog ansambla L.I.P.E
Sretan sam što su L.I.P.E. i ostatak Rolin Humesa pristali na ovakav projekt i stvarno se veselim što ćemo napokon pokazati na čemu smo naporno radili zadnjih nekoliko mjeseci – kaže Robert James Hudulin iz Rolin Humesa.
Premijera prvog rock requiema održat će se 17. lipnja 2018. godine s početkom u 21 sat. na povijesnom lokalitetu Siscia in situ, ispred Katedrale Uzvišenja Sv. Križa u Sisku.

najčitanije