Requiem Siscia in situ: L.I.P.E. i Rolin Humes dali gradu svjetsku razinu

imp

U ponedjeljak, 18. lipnja, Sisak je dobio jedan poseban dar. Naime, Siščanke i Siščani su imali priliku uživati u premijeri prvog Rock Requiema, projekta na koji su se odvažili dečki iz Rolin Humesa i dame iz Vokalnog ansambla L.I.P.E.

Malo je reći da je bilo hrabro dirnuti u nešto u što godinama nitko nije dirao i “poigrati se” s inspirativnim i duboko duhovnim tekstom na latinskom jeziku, kojeg su nekada davno uglazbili slavni skladatelji. No, Robert James Hudulin iz Rolin Humesa i Margareta Horžić iz Vokalnog ansambla L.I.P.E. su se, kao voditelji projekta, odvažili na ovaj veliki zalogaj i pokazali da je sve moguće kad čvrsto stojiš iza onoga što radiš.

Tako smo na čarobnoj povijesnoj lokaciji Siscia in situ, tog ponedjeljka uživali u sat vremena vrhunskog performansa. Na već postojeći tekst na latinskom jeziku, Roby je napisao glazbu, a kolege iz Rolin Humesa, Emil Bišćan i Matej Smiljanić, su pomogli u slaganju aranžmana, dok su kao i uvijek sjajne Lipe vokalno izašle iz svih svojih okvira.

“Napravili smo koncert dostojan svjetskih pozornica; tek sad nakon svegasam toga svjesna, drago nam je što su to naši Siščani prvi mogli čuti. Rizik je bio velik, ali ja sam hrabra i sklona rizicima, a moje Lipe me u tome podržavaju. Robert James Hudulin se s nama uklopio kao da radimo godinama… Napravili smo najbolje što smo mogli, nakon ovoga očekujemo 2Cellos u Sisku”, rekla je Margareta Horžić, predsjednica Vokalnog ansamla L.I.P.E., dodavši da “hrabri ljudi čine hrabar grad”.

rock requiem 2

Ekipa koja stoji iza ovog projekta se punih godinu dana pripremala kako bi tih sat vremena dali sve od sebe i svome gradu pružili pravi spektakl, u čemu su, ako je suditi po komentarima publike, itekako uspjeli.

“Nakon svega mogu samo reći da sam jako sretan što smo uspili. Bilo je teško i dugotrajno, ali uživao sam u cijelom procesu, od prve napisane note do zadnjeg odsviranog tona. Puno hvala LIPAMA, Emilu i Mateju jer bez njih ovo ne bi bilo moguce. Sad ćemo se zasluženo malo odmoriti”, rekao je Roby koji je inspiraciju za pisanje glazbe Requiema dobio sasvim slučajno jedne ljetne večeri na rodnoj Korčuli.

Sve u svemu, Rolin Humes i L.I.P.E. su visoko podigli ljestvicu glazbene scene grada Siska i šire, a svima koji nisu imali priliku u ponedjeljak prisustvovati ovom koncertu, kao i onima željnima reprize, ostaje nada da ćemo uskoro imati priliku slušati sisački Rock Requiem na nekoj novoj pozornici.

najčitanije