Dječak pucajući karabitom teško ozlijeđen

nn

U srijedu, 2. siječnja oko 16.20 sati u Letovaniću, općina Lekenik, desetogodišnji dječak je u društvu dvoje djece u vrtu iza obiteljske kuće pucajući sa karabitom, postavljenim ispod metalne kante, zadobio teške ozljede u predjelu glave, gdje ga je uslijed eksplozije udarila kanta. U sisačkoj Općoj bolnici su mu konstatirane teške tjelesne ozljede opasne za život te je radi pružanja daljnje liječničke pomoći prevezen u Kliniku za dječje bolesti Zagreb. S ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog nesretnog događaja provode se daljnja kriminalistička istraživanja.

Iz policijske uprave apeliraju na roditelje da svoju djecu drže pod nadzorom i kontrolom te im ne kupuju i ne dozvoljavaju korištenje eksplozivnih sredstava, kao što je karabit, te time ne potiču njihovu znatiželju, jer ova naizgled bezazlena dječja zabava i eksperimentiranje eksplozivom često dovodi do tragičnih posljedica i teških ozljeda, i to nažalost najčešće djece i mladih.

Poruka djeci je da se klone uporabe bilo kakvih improviziranih naprava, eksploziva ili pirotehnike, jer to zasigurno nisu igračke i nisu prikladne njihovoj dobi, a rukovanje njima sa sobom nosi veliku opasnost i ozljede koje mogu biti teške i trajne.

photo: ilustracija

najčitanije