Županija prima prijedloge za programe u kulturi za 2023. godinu

imp

Objavljen je javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Sisačko – moslavačke županije za 2023. godinu.

 

Javne potrebe u kulturi koje se sufinanciraju sredstvima Sisačko – moslavačke županije obuhvaćaju kulturne djelatnosti, akcije i manifestacije u kulturi od interesa za Sisačko – moslavačku županiju.

 

Županija će u Program javnih potreba u kulturi za 2023. godinu uvrstiti sufinanciranje programa i projekata iz sljedećih područja:

– Manifestacije udruga u kulturi

– Manifestacije likovne djelatnosti, kazališne, muzejsko – galerijske, nakladničke, knjižničarske, glazbeno – multimedijalne i arhivske djelatnosti

– Manifestacije koje promiču kulturu mladih

– Izgradnje, održavanja i opremanja iz područja kulture

– Zaštite i očuvanja arheološke baštine, nepokretnih kulturnih dobara

 

Ukupno planirana vrijednost Javnog poziva je 600 tisuća kuna, odnosno 79.633,69 eura. Prijavitelji mogu prijaviti najviše dva (2) programa/projekta.

 

Pravo podnošenja prijave po ovom Pozivu imaju udruge i druge organizacije civilnog društva koje su se svojim statutima opredijelile za obavljanje djelatnosti u kulturi, čija temeljna svrha nije stjecanje dobiti (neprofitne organizacije) te koje svojim djelovanjem promiču uvjerenja i ciljeve koji nisu u suprotnosti s Ustavom i zakonom.
Rok za dostavu prijedloga programa je 31.listopada, a više informacija pronađite ovdje.

najčitanije