Županija potiče povećanje energetske učinkovitosti

st

261020211635285651.jpeg

Potpisan je ugovor o međusobnim pravima i obvezama u provođenju projekta ‘Povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća Sisačko-moslavačke županije’. Radi se o projektu koji predviđa subvencioniranje provedbe mjera povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća, i to nepovratnim sredstvima iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Sisačko-moslavačke županije. Na natječaj, objavljen u lipnju ove godine, pristiglo je ukupno 49 zahtjeva, a povjerenstvo je sukladno određenim kriterijima bodovalo zahtjeve i odabralo 15 korisnka.
‘Sisačko-moslavačka je raspisala taj natječaj u svrhu provedbe odrđenih mjera, prije svega s ciljem poboljšanja vanjske ovojnice, poboljšanja mjera grijanja i ostalog’, rakao je župan Ivo Žinić.
Županija sufinancira projekt s 5% sredstava, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 80%, dok dio troškova snose sami korisnici, a maksimalna vrijednost ulaganja je 63 750 kn. Ugovorom su se korisnici obvezali da će do 20. svibnja 2015. provesti potrebne mjere za povećanje energetske učinkovitosti.
‘Vjerujem kako će ova sredstva pomoći korisnicima da smanje potrošnju. Također, vjerujem kako ćemo i iduće godine provesti sličan projekt i da ćemo imati mogućnost subvencionirati više korisnika’, zaključuje Žinić.

najčitanije