Obnova fasada u OŠ Braća Ribar i OŠ Braća Bobetko

imp

261020211635282237.jpeg

Šest sisačkih osnovnih škola, jedan dječji vrtić, Kazalište 21, sisački bazen i Gradski stadion – bit će obuhvaćeni projektom energetske obnove zgrada javnog sektora.

Projekt je plod suradnje gradskih vlasti i APN-a koja je uključivala energetski pregled i izdavanje energetskih certifikata te su tako  4 osnovne škole dobile besplatan energetski pregled i energetski certifikat.
[pro_ad_display_adzone id=”8958″]
“To su Braća Bobetko, Braća Ribar, Viktorovac i Galdovo. Pregledom je ustanovljeno da sve prijavljene zgrade imaju potencijala za obnovu. Na ovaj način ostvarena je ušted cca 250 tisuća kuna za gradski proračun koliko bi inače bila cijena energetskog pregleda i izdavanja energetskih certifikata, što nam je i zakonska obveza.” –  kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček  dodajući kako je sljedeći korak obnova fasada na onovnim školama Braća Ribar i Braća Bobetko jer te dvije škole imaju lošije energetske razrede, odnosno imaju daleko veću potrošnju energije i vode od ostalih objekata. Nova fasada u tim školama trebala bi biti gotova do početka  iduće školske godine.

najčitanije