Sjenica za Osnovnu školu Braća Ribar

nn

261020211635245325.jpeg

Nakon akcija u dvorištu Osnovne škole Ivan Kukuljević i Osnovne škole Viktorovac, danas smo pod motom „volim svoj grad i brinem o njemu, krećem od okoliša svoje škole”, lajkali Osnovnu školu Braća Ribar.

Škola je to koju je prva četiri razreda pohađala i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, koja je naglasila „kako će školarci uživati u novoj sjenici koju su dobili, ali u klupicama koje su postavljene okolo i gdje će se moći odmoriti i družiti, kao i u prekrasnim cvjetnicama koje su sami zasadili“.

Osim uređenja OŠ Braća Ribar, gradonačelnica je rekla kako planira provesti još neke veće pothvate na Zelenom brijegu.
„Zeleni brijeg će ove godine dobiti asfaltiranu ulicu Ante Topića Mimare koja se već dugo ističe kao problem jer su ljudi tamo doselili prije pedesetak godina i još uvijek nemaju asfalt, asfaltirat ćemo i Bužanovu i zadnji djelić Lonjske ulice ispred vrtića, spoj s Odranskom. Naravno, najveća promjena će se dogoditi sljedeće godine i to će biti sportska dvorana koja će u potpunosti zadovoljavati sve potrebe za malim nogometom, odbojkom, rukometom i košarkom“, rekla je gradonačelnica.

Učenici, nastavnici, ekipa Radio Siska i Grada Siska započeli su dakle danas u 09.30h uređivati okoliš i cvjetnjake, bojati klupe i čistiti igralište, no kiša ih je natjerala na jutarnju kavicu koju su popili u novoj sjenici, koju je OŠ Braća Ribar poklonila tvrtka Gradska Groblja Viktorovac.

Što se tiče učionice na otvorenom, ova škola ju ima još od prošle godine, a za tjedan dana će im Grad Sisak, Radio Sisak i Euroherc donirati i pametnu ploču.

Ravnateljica OŠ Braća Ribar kaže da njima moderna tehnologija nije strana.
„Prije dvije godine krenuli smo u projekt e –dnevnika, svaka učionica ima stropni projektor i projekcijska platna, dakle nastava je suvremena, trenutno smo u akciji dobivanja plametne ploče, hvale vrijednog projekta na kojem se zahvaljujem, a i ja kao ravnateljica se trudim i borim da u što skorije vrijeme što veći broj učionica bude opremljen pametnim pločama. Danas smo u 21. stoljeću i samo ploča i kreda ne prolaze. Ne treba to odbaciti, i to su vrijednosti, ali današnje generacije koje žive na tehnologiji traže nešto više“, rekla je ravnateljica škole.

Tijekom sljedećeg tjedna, s pojavom sunca, vrijedna ekipa će se vratiti u OŠ Braća Ribar i završiti započeti posao, a nakon toga slijede akcije u Osnovnim školama Braća Bobetko, 22. lipanj i Sela.

Dakako, i ovoj akciji su se odazvali brojni sponzori, između ostalih INA d.d. i njezini volonteri, Euroherc d.d., Gradsko groblje Viktorovac, EXCO Sisak, LONIA d.d., PISAK Sisak, Mlin i pekare Sisak, Jub, Gradska tržnica Sisak, Sisački vodovod, Auto promet Sisak, Vodoopskrba Kupa, Gospodarenje otpadom Sisak, te Komunalac Sisak.

Finale akcije Lajkam Sisak predviđen je za početak lipnja, kada će se povodom Dana grada Siska, sada već tradicionalno, zaigrati Otvoreno prvenstvo grada Siska u graničaru.