Županija napokon poslala zahtjev za slobodno kretanje unutar županije – čekalo se dopuštenje epidemiologa

ibb

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata nisu registrirani novooboljeli od COVID-19.

Od trideset pacijenata s područja naše županije, jedanaest je ozdravilo (šest iz Siska, dva iz Petrinje, jedna pacijentica iz Lekenika, jedan pacijent iz Novske i jedan s područja Općine Velika Ludina), te sada imamo devetnaest pozitivnih pacijenta na našem županijskom području.

Na današnjoj konferenciji za novinare župan Ivo Žinić izjavio je da je županijski Stožer civilne zaštite Nacionalnom stožeru također poslao zahtjev za slobodno kretanje unutar županije. Tvrdi da odluka nije mogla biti poslana ranije jer je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Inoslav Brkić tek danas dao dopuštenje:
”Jučer nismo mogli poslati takav zahtjev Nacionalnom stožeru jer još uvijek nismo imali dopuštenje od našeg Zavoda za javno zdravstvo, od naših epidemiologa, od našeg dr. Brkića, ali evo jutros smo dobili pozitivno mišljenje da možemo otvoriti sva kretanja u granicama naše županije. I na sjednici stožera je donesena takva odluka, upućen je zahtjev prema Stožeru CZ RH i vjerujem da će tijekom narednih nekoliko sati doći odobrenje da se stanovnici Sisačko-moslavačke županije, kao i u drugim županijama, mogu kretati unutar granica županije”, kaže Žinić.

”Ovaj stožer je uvijek poštivao odluke struke. Niti župan niti ja nismo odluke donosili samovoljno i ishitreno.Tijekom jučerašnjeg dana još uvijek je bilo mišljanja stručnih ljudi na čelu s dr. Brkićem koji su smatrali da ne treba žuriti i donositi takvu ishitrenu odluku. I siguran sam da se ništa značajno našim sugrađanima nije desilo u ovih 24 sata kada je velik broj ružnih riječi i pogrdnih naziva upućen županu i meni. Mislim da krajnje odgovorno radimo svoj posao i tako ćemo nastaviti i dalje”, poručio je načelnik županijskog Stožera, dožupan Roman Rosavec.

Župan je na press konferenciji napomenuo da se unutar županijske uprave razmišlja i o gospodarskim mjerama te najavljuje ponavljanje natječaja za tradicionalne i umjetničke obrte za koje se u prvom natječaju prijavilo samo 20-ak obrtnika. Ponovljeni natječaj sutra će biti objavljen na web stranici Županije.

Cijelu press konferenciju Županijskog stožera civilne zaštite možete pogledati na Facebook stranici sisak portala.

najčitanije