Župan poslao otvoreno pismo premijeru

imp

261020211635282141.jpeg

Nakon što je Hrvatska poštanska banka blokirala račun kutinske Petrokemije župan Ivo Žinić uputio je otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanović
“Nakon vijesti da je Hrvatska poštanska banka blokirala račune kutinske Petrokemije želim izraziti duboku zabrinutost zbog tog čina koji ne samo što dovodi u pitanje opstanak tvornice i radnih mjesta, nego i ozbiljno ugrožava Grad Kutinu i cijelu Sisačko-moslavačku županiju.
Takva je politika to nerazumnija jer su i HPB i Petrokemija državne tvrtke, pa se i na ovom primjeru jasno vidi da Vašoj Vladi, blago rečeno, očuvanje radnih mjesta nije prioritet.
Činjenica da Uprava i Nadzorni odbor Petrokemije d.d. Kutina već mjesecima bezuspješno pokušavaju uspostaviti dijalog s predsjednikom Uprave HPB-a kako bi se pronašlo rješenje za dugove – koje, valja naglasiti, nitko ne osporava – još jasnije dokazuje potpunu nezainteresiranost Vlade RH za spas jedine hrvatske tvornice mineralnih gnojiva.
I činjenica da već mjesec i pol dana ignorirate moje pozive na tematsku sjednicu Županijske skupštine o teškome gospodarsko-socijalnom stanju u Sisačko-moslavačkoj županiji – na kojoj bismo tražili rješenja za opstanak Rafinerije, Petrokemije i Siscije – svjedoči o Vašoj potpunoj nebrizi za probleme u ovom dijelu Lijepe Naše.
Gospodarstvo Sisačko-moslavačke županije, naime, urušava se i zbog nerješavanja problema Rafinerije, a i tekstilna industrija Siscia ne može ući u predstečajnu nagodbu upravo zbog opstrukcije dviju državnih institucija. Na taj način, gospodine premijeru, samo nastavljate s pustošenjem naše županije koju je 10 godina uništavala i pljačkala Vaša dugogodišnja stranačka kolegica.
Zbog toga Vam još jednom, sada javno, upućujem poziv na tematsku sjednicu Županijske skupštine te apeliram da na stranu stavite uskostranačke interese i predizborna nadmudrivanja te se hitno uključite u rješavanje gorućih problema gospodarstva i svih građana ove županije. ” – stoji u otvorenom pismu.

najčitanije