Zdrav za 5

sisakportal-hr

271020211635294867.jpeg

U tijeku je nastavak projekta Zdrav za 5, koji se provodi na nacionalnoj razini, s ciljem edukacije starijih osnovnoškolaca i mlađih srednjoškolaca o opasnostima od različitih vrsta ovisnosti.
Na području Sisačko-moslavačke županije nositelji projekta su Policijska uprava i Zavod za javno zdravstvo.
Službenici za prevenciju Policijske uprave proveli su edukaciju učenika osmih razreda osnovnih te prvih i drugih razreda srednjih škola na temu prevencije ovisnosti o alkoholu, drogama i igrama na sreću. Od ukupno 50 škola edukacija je do sada provedena u 37 škola, dok će se u ostalih 13 provesti u ožujku i travnju. Edukacijom je obuhvaćeno ukupno 4897 učenika.
Svrha projekta je upoznati učenike s ulogom koju alkohol, droga i igre na sreću imaju kod kažnjivih ponašanja, kao i sa zakonskim propisima vezanim uz njihovo konzumiranje. Tako je učenicima pruženo više informacija o tom fenomenu, kako bi sami mogli donijeti ispravnu odluku. Predavanja su interaktivna, a mladima se sugerira postojanje raznih mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena u kojem se može dobro zabaviti bez potrebe konzumiranja alkohola, droge i igara na sreću.