Alkoholizirani vozači na županijskim prometnicama

ibb

251020211635197584.jpeg

Na području županije tijekom vikenda je evidentirano devet prometnih nesreća, i to tri na području Siska, dvije na području Kutine te po jedna na području Petrinje, Novske, Gline i Dvora. Šest je osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

U prometnoj nesreći na području Petrinje vozač je pobjegao s mjesta događaja, ali je naknadno pronađen, te mu je alkotestiranjem izmjereno 1,09 promila alkohola. Riječ je o 19-godišnjaku koji je  jučer oko 13 sati, u Dugoj ulici u Petrinji, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom kada je uslijed neprilagođene brzine, izbjegavajući sudar s vozilom koje se kretalo ispred njega, skrenuo na suprotnu traku i udario u drugo osobno vozilo koje je skretalo u dvorište. Zbog počinjenih prekršaja, protiv vozača slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Policija je i tijekom redovne kontrole prometa izdala nekoliko kazni za vožnju pod utjecajem alkohola. U Novo Pračnu zaustavljeno je osobno vozilo bjelovarskih registracija, kojim je bez položenog vozačkog ispita, pod utjecajem alkohola od 1,69 promila i bez korištenja sigurnosnog pojasa, upravljao 51-godišnjak s područja Sunje. Kako se radilo o ponavljaču prekršaja, uhićen je i sljedećeg dana doveden na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda koji ga je kaznio kaznom zatvora u trajanju od 30 dana,  izrekao ukupnu novčanu kaznu u iznosu od 1300 kuna te zaštitu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

U subotu, 28. kolovoza oko 2 sata, u mjestu Potok na području Popovače, u kontroli prometa zaustavljeno je osobno vozilo zagrebačkih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,54 promila upravljao 39-godišnjak iz Kloštar Ivanića. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenog prekršaja izdan mu je obavezni prekršajni nalog.

najčitanije