Zanimljiv vikend u Sisku i županiji

nv

261020211635289501.jpeg

U Sisku i okolici ovih je dana nekoliko zanimljivih događaja.

Danas još uvijek imate vremena otići do Gradskog muzeja Sisak, gdje se nastavlja program „Petak, dan za muzej“. To znači da svakog prvog petka u mjesecu od 10 do 18 sati pojedinačni posjetitelji imaju besplatan ulaz i stručno vodstvo.
U muzeju se trenutno nudi više izložbi, pogledati možete izložbu Fragmenti: Sisak od prapovijesti do suvremenosti, zato, Memorijalnu bravarsku radionicu Nikole Karasa te izložbu „Ljepota ukrašavanja: nakit iz zbirki Gradskog muzeja Sisak“.

Nudi se i nešto sporta, sutra počinje trodnevno četvrtfinale play offa Prvenstva Hrvatske u baseballu. Sisački baseball klub Sisak Storks igra protiv baseball kluba Zagreb. Igra se na dvije pobjede, sutra i u utorak u Središću, a u nedjelju na sisačkom igralištu „The Nest“ Vrbina. Sve utakmice počinju u 16 sati, pa dođite podržati sisačke igrače.

U Kutini se nastavlja Kutinsko ljeto, sutra u 22 sata na gradskom trgu nastupa Prochazka/Horvat/Badanjak trio.

Početak kolovoza znači i početak Lovrenčeva u Petrinji, ujedno i niza prigodnih obljetnica. Danas u 20 sati u Hrvatskom domu će se predstaviti knjiga Povijest Grada Petrinje, a na Pigiku danas počinju moto susreti „Oluja za Petrinju“.
U nedjelju će se proslaviti 30 godina od osvajanja olimpijske medalje Vlade Lisjaka, i to revijalnim hrvačkim mečom na rukometnom igralištu u Petrinji. Detaljan program dostupan je na www.petrinjaturizam.hr.

Već sutra, petrinjsko Lovrenčevo dolazi na sisačku tržnicu. Ove će se subote na glavnom ulazu Tržnice Kontroba održati manifestacija “Predstavljanje Lovrenčeva”. Od 9 sati, Petrinju će predstavljati Petrinjski puhački kvartet, glavni glumci predstave Legenda o Cvijeti Brestovskoj te gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

A čini se da trodnevni koncerti u Glini postaju tradicija. Grad Glina i ove će godine svoj dan proslaviti uz bogat trodnevni glazbeni spektakl. Centralno mjesto događanja je Športsko rekreativni centar Banovac, koji osim sporta i zabave nudi i tri velika koncerta. Glinjani i njihovi gosti tako će se u nedjelju od 21 sat zabavljati uz Opću opasnost, u ponedjeljak uz Gazde i u utorak uz Coloniu. Ostali detalji programa nalaze se na www.grad-glina.hr.

najčitanije