Vahovec: 'Nije bitno koliko je sredstava razročeno, već gdje su ona utrošena'

st

Bivši dožupan i obnašatelj dužnosti župana Zdenko Vahovec odbacio je odgovornost za nenamjensko trošenje kreditnih sredstava za izgradnju škole u Popovači. Nakon što je župan Ivo Žinić najavio kazneni postupak protiv Vahovca, priloživši dokaze o razročenju 20 milijuna kuna od kojih je na računu preostalo 12,5 milijuna kuna, Vahovec ističe kako je jedan od navedenih datuma razročenja, 24. listopada prošle godine, dan kad on više nije bio u mogućnosti poduzimanja bilo kakvih aktivnosti u smislu kontrole i uvida u potrošnju sredstava.

[pro_ad_display_adzone id=”8958″]

‘Da sam bio u mogućnosti, zasigurno bih potegnuo pitanje odgovornosti  i vjerujem da nenamjensko trošenje tih sredstava ne bi došlo u pitanje’, rekao je Vahovec, te dodao kako ni razročenje nije naložio on.

‘Ja nisam naložio razročenje kredtnih sredstava da bi se ona nenamjenski trošila. Gdje su ta sredstva, ja to uistinu ne znam.’

Vahovec je iznio i glavni problem u cijeloj priči.

‘Nije bitno koliko je sredstava razročeno. Bitno je gdje su i kako ta sredstva utrošena. Gdje je ta razlika, tih 7,5 milijuna kuna? Ja to ne znam, a danas sam to pitao i župana. Ni on to ne zna, nije mi dao nikakav odgovor’, zaključuje Vahovec.

najčitanije