Učenici četvrtih razreda s područja županije i ove godine će besplatno u Split

imp

Split 1

I ove će godine učenici četvrtih razreda osnovnih škola s područja županije, neovisno o osnivaču, na besplatno ljetovanje u Split.

 

Nastavak je to dobre suradnje Splitsko – dalmatinske i Sisačko – moslavačke županije koja traje već tri godine.

 

Ljetovanje Split Potpisani Ugovor 2

 

Sporazum o organizaciji ljetovanja za učenike Sisačko-moslavačke županije potpisali su danas splitsko – dalmatinski župan Blaženko Boban i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

 

„Već tradicionalno treće ljetovanje svih učenika svih četvrtih razreda s područja Sisačko-moslavačke županije u gradu Splitu, zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji i županu Bobanu. Učenici se vraćaju s divnim iskustvima, s uspomenama koje će pamtiti do kraja života. I ove godine će biti prigoda da se učenici četvrtih razreda druže sa svojim vršnjacima s područja cijele županije u Splitu, da uživaju u svemu onome što Split i ljeto pružaju, uz naravno brojni i kvalitetni sadržaj kao što je to bilo do sada. Ljetovanje će biti organizirano u dva termina u drugoj polovici srpnja.“, rekao je župan Celjak.

 

Prva grupa učenika ljetovat će u terminu od 16. – 20. srpnja, a druga grupa od 23.- 27. srpnja 2024. godine.

 

Splitsko-dalmatinska županija osigurava smještaj i puni pansion, a Sisačko-moslavačka županija pokriva troškove prijevoza, trošak dnevnica pratiteljima i osiguranje neosiguranih učenika.

 

Ljetovanje Split Potpisani Ugovor 1

 

Prošle godine na ljetovanje se zaputilo čak 169 učenica i učenika više nego 2022. godine, ukupno njih 833, što je samo dokaz izvrsne organizacije i pozitivnih iskustava.
Ovo ljeto učenice i učenike očekuje bogat i zanimljiv program te mnoštvo edukativnih i zabavnih aktivnosti.

 

 

Ljetovanje Split (4)

 

Prošle godine učenici su imali priliku posjetiti staru jezgru grada Splita, stadion Poljud, turističkim vlakićem razgledati Marjan, posjetiti grad Supetar na otoku Braču. Ni ove godine neće nedostajati vremena i za kupanje na poznatim splitskim plažama.

 

„Sretan sam i ponosan što i ove godine imamo mogućnost usrećiti nekoga kome je to uistinu potrebno. U protekle dvije godine osobno sam svjedočio tome koliko su djeca koja nam dođu na ljetovanje sretna što su dobila mogućnost na kratko promijeniti sredinu u kojoj žive, a s druge strane upoznati neke nove kulturne i prirodne vrijednosti te ono što je za njih najvažnije, steći nova prijateljstva. Zato ćemo tu tradiciju nastaviti po treći put i ove godine. Hvala vam od srca što i vi jednim dijelom osiguravate djeci da barem na kratko budu s nama u Splitu i obogate nas svojom dobrotom i plemenitošću“- izjavio je župan Blaženko Boban.

 

 

Split 2

 

Na ljetovanje u Split zaputit će se i velik broj pratitelja učenika, a u Splitu na raspolaganju kao i prethodnih godina bit će velik broj volontera. Riječ je o izuzetno zahtjevnoj organizaciji za koju su oba župana iskazala zadovoljstvo što u protekle dvije godine nije zabilježen niti jedan incident.

 

Split 5

 

Podsjetimo, Sisačko-moslavačka županija ugostila je tijekom kolovoza 2023. godine učenike iz Splitsko – dalmatinske županije u ljetnom gaming kampu za djecu u Novskoj. Za učenike organiziran je bogat sadržaj: od kreiranja igrica do rada na najmodernijim tehnologijama koje postoje u svijetu gaminga. Razgledali su znamenitosti i prirodna bogatstva Sisačko-moslavačke županije.

„Razgovarao sam sa županom Bobanom i o drugim modelima razmjene učenika s područja kontinentalne Hrvatske i s područja primorske Hrvatske i to je zasigurno projekt od nacionalnog značaja o kojem ćemo razgovarati i s budućim ministrom znanosti i obrazovanja“- zaključio je župan Celjak.

 

Split 6

Dodajmo kako je Splitsko-dalmatinska županija donirala 400.000,00 EUR za obnovu Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora nakon potresa. Budući je Sisačko-moslavačka županija uspjela osigurati sredstva za obnovu škole putem Fonda solidarnosti EU, donacija Splitsko-dalmatinske županije bit će usmjerena na izgradnju nove školske športske dvorane, a ostatak sredstava osigurat će Sisačko-moslavačka županija.

 

Oš Gora 4

Dvorana će biti na dvije etaže. U suterenu će biti prostor za opremu, sanitarni čvorovi, svlačionice, kabinet, ambulanta i hol, a u prizemlju će biti školska športska dvorana s koševima što će zadovoljiti sve potrebe učenika OŠ Ivan Goran Kovačić Gora. Tijekom ove godine očekuje se pokretanje nabave za zgradu glavnog projekta i za radove.

najčitanije