U županiji danas još troje novooboljelih od COVID-19

ibb

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan tri su osobe novooboljele od zarazne bolesti  COVID-19. Jedna  je  osoba s  područja grada Kutine,jedna  je s  područja grada Novske i jedna iz Siska.
Poznat je izvor zaraze kod svih osoba te su svi kontakti stavljeni pod zdravstveni  nadzor  tipa  samoizolacije.
Od  17.  lipnja  2020.  godine  do  danas trideset  i  dva su pacijenta kod kojih je dijagnosticirana zarazna bolest COVID-19. Pet pacijenata su s područja grada Zagreba, šest pacijenata s područja grada Petrinje, trinaest pacijenata s područja grada Kutine  (dvanaest  pacijenata  povezano  sa  zajedničkom  proslavom  u  lokalnom  OPG-u),  tri pacijenta  s  područja  grada  Siska,  jedan  s  područja  Hrvatske  Kostajnice,  jedan s područja Donjih Kukuruzara, jedan s područja Dvora, jedan pacijent s područja grada Novske i jedan pacijent je s područja Martinska Ves.

Obzirom na povećan broj oboljelih na području Kutine, kutinski Stožer civilne zaštite danas je održao i press konferenciju na kojoj je izvijestio da su gotovo svi oboljeli povezani s proslavom diplome održanom u prostoru jednog Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, a na kojoj je bilo i gostiju iz Pule, Križevaca i Zagreba. Riječ je o pretežno mlađim osobama koje su imale puno kontakata. Testirano je više od 100 ljudi, a čeka se još 30-ak nalaza. Nekoliko dana nakon proslave jedna je mlađa muška osoba osjetila simptome bolesti, pa je većina gostiju testirana više od tjedan dana nakon što je zabava održana. Svim gostima i osoblju koji su prisustvovali događaju određena je mjera samoizolacije u trajanju od 14 dana.

”I  dalje  molimo sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se pridržavaju uputa i preporuka Nacionalnog stožera jer uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih nas” – poručuje Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

najčitanije