U subotu 2.Obrtnički sajam i street food festival

mradenovic

Svi mirisi i okusi 27.travnja vodit će u Sisak, na pješačku zonu gdje će se održati 2.Obrtnički sajam i street food festival. Svi posjetitelji moći će razgledati ponudu sisačkih obrtnika te počastiti nepce raznim ukusnim delicijama iz svih krajeva Hrvatske. Obrtnički sajam i kulinarska manifestacija prvi puta su organizirani prošle godine u sklopu promocije monografije ˝180 godina organiziranog obrtništva u Sisku˝, a kako se projekt pokazao vrlo zanimljivim i uspješnim odlučeno je kako će se tradicionalno organizirati svake godine.

Za njegovu organizaciju zaduženo je Udruženje obrtnika Siska, a za razliku od prošle godine, sada se uključuju svi obrtnici iz Sisačko – moslavačke županije.

”Prošle godine bili su uključeni samo sisački obrtnici, a na štandove nam ove godine dolaze i obrtnici iz Požeško – slavonske županije kao partneri”, rekla je Udruženja obrtnika Sisak Ivanka Čačić.

Sajam obrtništva traje od 10:00 do 18:00 sati. U 15:00 sati svečano će biti otvoren Street food festival i započinje kulinarski  show u kojem će sudjelovati udruženja obrtnika iz gotovo cijele Hrvatske.

Zanimljivost ovogodišnjeg sajma obrtništva je dogovor s Licitarskim obrtom Lola da se za posjetitelje pripremi  gvirc.

Manifestacija će i ove godine imati svoju humanitarnu crtu. Otvaranjem festivala započnije i humanitarna akcija ceha frizera. Sredstva prikupljena od humanitarnog šišanja namijenjena su Udruzi Kas.

”Imamo osam konja koje treba nahraniti, tako da će nam ovaj prilog jako dobro doći”,   kaže predsjednica Udruge Alenka Berendika.

U subotu, 27. travnja predviđen je dnevni kulturno-zabavni program te koncert glazbenog sastava ˝Opća opasnost˝ u večernjim satima za sve sudionike manifestacije, posjetitelje i građane grada Siska.

Udruženje obrtnika ističe kako im je želja da ova manifestacija postane kvalitetna platforma za promociju i razvoj sisačkog obrtništva te važan segment turističke, kulturne i eno-gastronomske ponude Siska.

Plakat ˝Obrtnički sajam & street food festival˝_Udruženje obrtnika Sisak

najčitanije