U Sisku održani Dani poslova

20240213 100807

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak organizirao je u hotelu Panonija Dane poslova. Na Danima poslova nezaposlenima, studentima i učenicima završnih razreda srednjih škola te ostalim tražiteljima zaposlenja  predstavljaju se uspješni poslodavci koji zapošljavaju turističke i ugostiteljske radnike na moru. Predstavilo se 11 hotelskih kuća s Jadrana te velikih i pet velikih domaćih poslodavaca.

 

„Dane organiziramo u suradnji sa Ministarstvom rada i Hrvatskom udrugom poslodavaca. Možemo reći na na tržištu rada imamo pozitivne trendove. U suradnji s lokalnim upravama nastojimo promovirati mjere aktivne politike zapošljavanja. Obzirom da počinje turistička sezona i veći val zapošljavanja, nastojimo spojiti nezaposlene osobe i sve one koji žele raditi, kako u sezoni, tako i kod domaćih, lokalnih poslodavaca. Usmjereni smo prema učenicima završnih razreda srednjih škola, nezaposlenim osobama i svima onima koji su u potrazi za zaposlenjem“, kaže ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar te dodaje kako su povratne informacije nakon ovakvih aktivnosti pozitivna: „Poslodavci na ovakav način mogu dobiti domaću radnu snagu. Velika je potražnja za radnikom i nude se sve bolji uvjeti za rad. Zadovoljni su i tražitelji zaposlenja jer im poslodavce predstavljamo u njihovom mjestu“, zaključuje Lončar.

 

Na području Sisačko-moslavačke županije prema zadnjim podacima imamo 6500 nezaposlenih osoba. Najviše je nezaposlenih sa srednjom stručnom spremom te je tu i značajan postotak dugotrajno nezaposlenih osoba. Za te osobe Zavod priprema mjere aktivne politike zapošljavanja – od pripravništva, potpora za usavršavanje te samozapošljavanja. Kroz novi program Posao+ nastojat će se veći broj takvih osoba uključiti na tržište rada.

 

Dane poslova posjetio je i zamjenik župana Mihael Jurić koji je izjavio kako je zadovoljan s trendom smanjenja nezaposlenosti na području županije i povećanom gospodarskom aktivnošću nakon potresa.

 

„Drago nam je da vidimo trend smanjenja broja nezaposlenih osoba što pridodajemo i povećanoj gospodarskoj aktivnosti nakon potresa na području naše županije, a posebice i dobroj ponudi sezonskih poslova za što su mnogi mladi zainteresirani“, ističe zamjenik župana Mihael Jurić.

 

Najveći broj poslodavaca bio je iz područja ugostiteljstva i turizma koji su već krenuli s pripremama za nadolazeću sezonu. Osim njih, predstavile su se i srednje škole iz Sisačko-moslavačke županije, razvojne agencije, Obrtnička komora SMŽ, Udruženje obrtnika Sisak, Gospodarska komora SMŽ i Policijska uprava sisačko-moslavačka.

 

najčitanije