U Sisku održan Street food festival i Obrtnički sajam

imp

Street Food Festival (5)

U organizaciji Obrtničke komore SMŽ u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom i Turističkom zajednicom Sisačko-moslavačke županije, u Sisku je u subotu, 15. travnja, održan treći po redu Street food festival i Sajam obrtnika.

 

Na Festivalu, na kojem je sudjelovalo više od 300 obrtnika, predstavljena je etno i gastro ponuda Sisačko-moslavačke županije, a naglasak je bio na autohtonim jelima Moslavine, Banovine i Posavine te na izvornoj moslavačkoj sorti vina škrlet. Osim autohtonih jela Sisačko-moslavačke županije, bilo je moguće probati i jela gostiju Festivala, odnosno obrtnika koji su došli iz različitih dijelova Hrvatske te time dodatno upotpunili ponudu.

 

Festival i Sajam obišao je i župan Ivan Celjak koji je naglasio kako su danas u Sisak došli obrtnici iz cijele županije i Hrvatske prezentirati svoje proizvode i specijalitete na zadovoljstvo svih.
“Ovaj festival je prigoda za naše obrtnike koji su možda malo manje vidljivi da prezentiraju svoje tradicionalne proizvode i obrte kojih je sve manje te nam je zaista zadovoljstvo što možemo i na ovaj način pomoći obrtnicima ne samo da prezentiraju svoje proizvode, nego ih i plasiraju na tržište.”, rekao je župan Celjak.

 

Svi posjetitelji su mogli probati gulaš, krpice sa zeljem, čobanac, posavski lonac, knedle s kestenom te mnoga druga autohtona jela koja oduševljavaju jednostavnošću pripreme, ali i bogatstvom okusa i mirisa. Uz bogatu gastro ponudu, obrtnici su na štandovima imali izložene svoje proizvode koje su posjetitelji mogli i kupiti. Organizatori su pripremili i brojna iznenađenja za djecu.
Sisačko-moslavačka županija kroz realizaciju sustava poticajnih mjera financiranih iz vlastitih proračunskih sredstava doprinosi stvaranju što povoljnijeg okruženja za razvoj gospodarstva na ovom području s posebnim naglaskom na poticanju malog i srednjeg poduzetništva, a u okviru toga i obrtništva kao njegovog najosjetljivijeg segmenta. Najznačajniji oblik poticanja obrtništva, Županija je ostvarivala kroz omogućavanje korištenja izuzetno povoljnih kredita u poslovnoj suradnji s HBOR-om.

 

I upravo je ova manifestacija pokazatelj koliko su obrtnici važan kotač u turističkom ali i gospodarskom segmentu našeg društva.

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije