U sisačkoj bolnici 4 pacijenta oboljela od koronavirusa - novooboljelih nema

nn

261020211635208836.jpeg

Prema posljednjim podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, od nedjelje do ponedjeljka ujutro, u Hrvatskoj je 52 novih bolesnika, što znači da je ukupno u našoj zemlji 306 ljudi zaraženo koronavirusom.

Kad je riječ o našem području, u izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak smješteno je 5 pacijenata od kojih su kod 4 pacijenta laboratorijske pretrage na novi koronavirus pozitivne, dakle novooboljelih nema.

No, zadnji pacijent ostvario je veći broj socijalnih kontakata, te su 43 osobe stavljene pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući. Jučer je uzeto 16 uzoraka za laboratorijsku pretragu na novi koronavirus i svi su nalazi negativni. Danas je ponovno uzeto i poslano na pretragu 16 uzoraka, a rezultati se čekaju.

Također, jučer je provedena dezinfekcija parkirališnog prostora za kamione Novska jug i Novska sjever. Obavljene su dezinfekcije u karanteni za vozače u Brezovici. Obavlja se edukacija o dobroj higijenskoj praksi i manipulaciji s hranom i dr. u uvjetima karantene zaosobe koje će na takvim zadacima raditi.

I dalje se apelira na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje te da se drže svih naputaka vezano uz korona virus i da ih strogo provode.

najčitanije