Novom opremom podiginut standard sisačke bolnice

imp

Bolnica Oprema Radiologija 4

Sisačko-moslavačka županija je kroz Fond solidarnosti EU uspjela osigurati najmoderniju medicinska oprema u vrijednosti 7,8 milijuna eura koja će stanovnicima županije omogućava najbolje uvjete za zdravstvenu skrb, dijagnostiku i liječenje.

„Za kvalitetno zdravstvo, potrebna su tri elementa. Prvi element su izvrsni liječnici, liječnice te medicinsko i ne medicinsko osoblje koje mi imamo. Drugi element je infrastruktura gdje smo dio objekata završili, dok će dio biti završen do kraja ove godine. Treći element je vrhunska oprema koju smo nabavili. Kada skupimo ova tri elementa imat ćemo najbolji i najmoderniji zdravstveni sustav u Hrvatskoj što nam je i cilj“, rekao je župan Ivan Celjak prilikom obilaska bolnice.

 

Bolnica Oprema Radiologija 5

 

Jedan dio vrijedne opreme već se nalazi u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ pa je tako za odjel ginekologije nabavljena magnetna stolica koja stimulira mišiće zdjeličnog dna uz pomoć specijalno konstruirane stolice dobivamo siguran i učinkovit način liječenja urinarne inkontinencije kod žena. Dosadašnje metode liječenja obuhvaćale su operativni zahvat, a sada funkcijsko magnetnom stimulacijom neinvazivan i bezbolan način liječi se urinarna inkontinencija. Jako veliki benefit za pacijente je i laparoskopski stup posljednje generacije koji omogućava operacije minimalno invazivnim postupkom što omogućuje brži opravak pacijenta i kraći boravak u bolnici.

 

Bolnica Oprema Ginekologija 3 Bolnica Oprema Ginekologija 1

 

Najkvalitetnijim uređajima može se pohvaliti i odjel radiologije koji je dobio dva nova UZV uređaja, RTG uređaj za klasičnu radiologiju i CT uređaj. Novonabavljeni uređaju omogućuju visoku kvalitetu dijagnostike i visoku kvalitetu slikanja pacijenata posebno kod polutraumatiziranih pacijenata koje više nije potrebno pomicati s kreveta na kojima su pristigli.

 

Bolnica Oprema Radiologija 3 Bolnica Oprema Radiologija 5

Odjel za transfuzijsku medicinu sada ima četiri nove medicinske centrifuge koje omogućuju predanalitiku uzoraka u brzom razdoblju tako da se rezultati pretrage jako kratko čekaju. Dva transportna frižidera za krvne pripravke, ledenice za plazmu, medicinski frižider za sigurno čuvanje krvi i krvnih komponenti, oprema je kojom je transfuzijska služba podignuta na vrlo visoku razinu.

 

Bolnica Oprema Transfuzija Bolnica Oprema Transfuzija 7

 

Nabavkom suvremenom 4D ultrazvuku najviše klase odjel za kardiologiju također je unaprijeđen kao i gastroenterološka i endoskopska ambulanta koje sada imaju novi gastroskopski stup, videogastroskop i kolonoskop.

 

Bolnica Oprema Transfuzija 6 Bolnica Oprema Kardiologija

najčitanije