U Kutini uhvaćen serijski provalnik

imp

Policija

Policija je u petak, 15. rujna u jutarnjim satima zaprimila dojavu o više provala u trgovine u centru Grada Kutine. Ubrzo nakon dojave policijski su službenici u Metanskoj ulici zatekli 44-godišnjaka koji se dovodi u vezu s počinjenim provalama.

 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 44-godišnjak u noći s četvrtka na petak, 14./15. rujna provalio u 11 objekata u Kutini ( trgovine, ugostiteljski objekti, frizerski saloni) iz kojih je krao novac.

 

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je u noći 7./8. rujna na području Kutine provalio u dva ugostiteljska objekta i frizerski salon iz kojih je krao novac. Također je počinio i kazneno djelo Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

 

Nadalje, utvrđeno je da je u razdoblju od 29. kolovoza do 2. rujna na području Grada Splita provalio u tri ugostiteljska objekta iz kojih je također ukrao novac.

 

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 4000 eura.

 

Zbog 17 počinjenih kaznenih djela Teške krađe, od kojih je šest u pokušaju i zbog Neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

najčitanije