Tjedan psihologije: predavanja, radionice i žuti baloni

ibb

U tijeku je 13. Tjedan psihologije u Hrvatskoj – inicijativa koju Hrvatsko psihološko društvo provodi s ciljem promoviranja uloge psihologa u zdravstvenom sustavu, ali i podizanja svijesti o važnosti psihološkog zdravlja. Tjedan psihologije stoga uključuje predavanja, stručne skupove, prezentacije, medijske nastupe i akcije.

U obilježavanje se i ove godine uključilo Društvo psihologa Sisačko-moslavačke županije. U srijedu, 19. veljače od 17 do 19 sati organizira predavanje na temu ”Vrijeme eksperimentiranja” namijenjeno roditeljima tinejđera, ali i mlađe djece koju tek čeka ulazak u osjetljivo doba. Predavanje će se održati u Odjelu za odrasle sisačke knjižnice.

U četvrtak, 20.veljače, održava se radionica za nezaposlene na temu ”Uspješno traženje posla” u prostorijama sisačkog Zavoda za zapošljavanje s početkom u 13 sati. A istoga dana, u Osnovnoj školi Viktorovac , s početkom u 18:30h održat će se edukacija za nastavnike na temu ”Mentalno zdravlje i poremećaji kod školske djece”.

Osim predavanja i radionica u organizaciji županijskog  Društva psihologa, U Tjednu psihologije prvi put ove godine sudjeluje i Odjel za psihijatriju sisačke bolnice akcijom pod nazivom Žuti balon, kojom  promovira mentalno zdravlje:
”Cijeli tjedan posjećujemo bolničke pacijente i dijelimo im žute balone. Unutar balona su poruke koje će im pokazati način na koji mogu početi  brinuti o svom mentalnom zdravlju – kako izgraditi samopouzdanje, pronaći vrijeme za sebe, uspostaviti bolje odnose s drugim ljudima itd. Cilj akcije je poticanje pacijenata da, osim liječničke, potraže i psihološku pomoć i da osvijeste potrebu za očuvanjem svog mentalnog zdravlja kao preduvjeta za ukupno zdravlje”, pojašnjava psihologinja Dragica Treursić Uljanić s Odjela za psihijatriju sisačke bolnice, u čijim se ambulantama ovoga tjedna dijele žuti baloni – simboli mentalnog zdravlja.

zuti balon2 zuti balon3 zuti balon4zuti balon1

najčitanije