Počeo „Rotary semestar“ – održano predavanje o važnosti mentalnog zdravlja

Rotary Predavanje

U ponedjeljak, 10.listopada, Rotary klub Sisak organizirao je prvo predavanje u sklopu ciklusa „Rotary semestra“, a tema je bila posvećena mentalnom zdravlju. Inspirirajuće i vrlo primjenjivo predavanje s naslovom „Kako (p)ostati mentalno zdrav?“ održala je Željka Koprivnjak, ugledna psihologinja i psihoterapeutkinja koja je govorila o važnosti ove teme i stigme koje mentalne bolesti nose.

 

Kroz dinamičnu prezentaciju i interaktivnu raspravu, prisutni su imali priliku naučiti korisne alate i tehnike za očuvanje svog mentalnog zdravlja. Koprivnjak je istaknula važnost izražavanja emocija, suočavanja s njima te kako razvijati emocionalnu inteligenciju.

 

Sudionici su aktivno sudjelovali u razgovoru te postavljali pitanja o temama koje ih zanimaju te su predavanje je potaknulo duboko razmišljanje o vlastitom mentalnom zdravlju i promoviralo svijest o ovoj važnoj temi.

 

Rotary klub Sisak promovira aktivno sudjelovanje zajednice u svim važnim pitanjima koje se tiču prevencije bolesti svih vrsta te naglašava potrebu za zajedničkim naporima u podršci i promociji mentalnog zdravlja.

 

Ovo predavanje označilo je početak „Rotary semestar u arhivu“, serije javnih predavanja s ciljem širenja stručnih i korisnih informacijama građanima lokalne zajednice te se budući događaji i aktivnosti najavljuju se s velikim entuzijazmom.

najčitanije