Strukovna škola Sisak postaje novi Učenički dom

imp

261020211635290403.jpeg

Sisak bi uskoro trebao dobiti učenički dom.

Za tu bi se namjenu uredila Strukovna škola u Lađarskoj, nakon preseljenja u nove prostorije u Fistrovićevoj.

“Vidljivo je da otprilike 2800 učenika gravitira, odnosno i pohađa srednje škole u Sisku, što je gotovo polovina učenika Sisačko moslavačke županije. Te škole imaju 39 smjerova, odnosno 39 mogućih zanimanja koja učenici mogu odabrati i samim tim smatramo da je to najpogodniji prostor gdje bi se moglo učenicima pogoditi veliki dijapazon zanimanja i mogućnost ovakovog smještaja.” – rekao je Ivan Lovreković pročelnik županijkog Uravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport.

Prema Sisku, naime, putuje gotovo 900 učenika iz područja cijele županije. Dio njih, kako bi došli do škole, putuje i više od 45 kilometara. Izgradnjom učeničkog doma smanjila bi se i cijena prijevoza, odnosno broj učenika putnika. Jer za najveći broj učenika, njih više od 400, mjesečni prijevoz košta izmeđi 800 i 900 kuna.

Novi učenički dom u Sisku koji će biti, po preseljenu Strukovne škole u novu zgradu, u njenom sadašnjem prostoru, koristio bi osim učenicima, i studentima Metalurškog i Učiteljskog fakulteta. Jer prema planu, mogao bi primiti između 150 i 200 učenika i studenata.

najčitanije