Županija u Lađarskoj obnavlja nekoliko objekata

imp

Učenički Dom Lađarska (2)

U Lađarskoj ulici u Sisku nalazi se nekoliko objekata čiju obnovu provodi Sisačko-moslavačka županija.

 

Jedan od njih je i stara zgrada Strukovne škole koja postaje prvi učenički dom u Sisku.

 

Zgrada je pretrpjela veliku štetu u potresu pa je prije prilagodbe novoj namjeni bilo neophodno provesti zahtjevnu konstruktivnu obnovu.
Učenički dom, kapaciteta 49 učenika, uskoro će otvoriti svoja vrata. Svih 25 soba imat će svoju kupaonicu, a na tri etaže nove zgrade su i ostali sadržaji kao što su teretana, knjižnica, blagovaonica, kuhinja, dnevni boravak, praonica, kotlovnica i sobe za odgajatelje.

 

Sisačko-moslavačka županija obnavlja i susjednu zgradu pa će se kapacitet učeničkog doma proširiti na brojku od 100 učenika.

 

Županija i na ovaj je način pokazala kako prepoznaje važnost ulaganja u obrazovanje, posebice ako se zna da oko 150 učenika nakon završetka osnovne škole srednju školu upisuje izvan županije. Osiguravanjem smještaja u Sisku potaknut će se njihov ostanak i nastavak srednjoškolskog obrazovanja na području županije.

Učenički Dom Lađarska (1) Učenički Dom Lađarska (2) Učenički Dom Lađarska (3) Učenički Dom Lađarska (4) Učenički Dom Lađarska (5) Učenički Dom Lađarska (6)

 

 

 

Od bivše vojarne do Regionalnog centra kompetentnosti

Povijesna zgrada s kraja 19. stoljeća, nekadašnja vojarna, također će doživjeti punu preobrazbu, okrenuta budućnosti i razvoju. Objekt obnavlja Sisačko-moslavačka županija, a u njemu će biti smješten Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole Sisak, opremljen najsuvremenijim uređajima i strojevima. Obrazovanje na ovoj opremi dat će učenicima Tehničke škole Sisak najkvalitetnije uvjete obrazovanja, ali i prednost na tržištu rada.
Projekt “Regionalni centar kompetentnosti u SMŽ- prema novim i inovativnim znanjima i vještinama” koji Tehnička škola Sisak provodi u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom te partnerima iz obrazovanja i industrije, ima za cilj poboljšanje strukovnog obrazovanja u sektoru elektrotehnike i računarstva. Projekt je usmjeren na stvaranje programskih i kadrovskih uvjeta za učenje temeljeno na radu.

 

Vojarna Lađarska 1 Vojarna Lađarska 2 Vojarna Lađarska 3 Vojarna Lađarska 4 Vojarna Lađarska 5 Vojarna Lađarska 6

 

 

Lađarska 30 – centar borilačkih sportova

Zgradom na adresi Lađarska 30 koristila se nekad Strukovna škola, u njoj su bili smješteni praktikumi, a u dvorištu je bilo igralište za rukomet i košarku. Sisačko-moslavačka županija preuzela je obnovu i ove zgrade.
U jednom dijelu ovog objekta nalazit će se dijagnostika za sportaše, a u sklopu kompleksa bit će smještena teretana, zatvoreni bazen s otporom, dvije sportske dvorane s mogućnošću prilagodbe u četiri manje dvorane sa strunjačama prilagođene borilačkim sportovima.

 

Lađarska 30 (1) Lađarska 30 (2) Lađarska 30 (3) Lađarska 30 (4) Lađarska 30 (5) Lađarska 30 (6)

najčitanije