Srednjoškolci učili o financijskoj pismenosti

imp

U današnje vrijeme financijsko obrazovanje pojedinca postaje sve važnije zbog sve složenijih financijskih proizvoda i usluga u rastućim i sve dinamičnijim financijskim tržištima. Upravo iz tog razloga a u sklopu obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca (12. – 16.03.2018.) Hrvatska gospodarska komora je u suradnji s Županijskom gospodarskom komorom organizirala radionicu za srednjoškolce na temu financijske pismenosti.
„Mislimo da je vrlo važno mlade naučiti financijskoj pismenosti. I mi stariji znamo nekada biti nepismeni, pogotovo danas kada se javalju nekakve kripto valute pa se očekuje laka zarada. Međutim financijska tema mora biti regulirana kako bi svi bili u određenoj mjeri zaštićeni i zato postoje regulatorne agencije. Dobro je da se mlada ali i starija populacija upozna s mogućnostima koje nude određene institucije poput banaka, investicijskih fondova i osiguravajućih društava“,kaže Brankica Grd, direktorica ŽK Sisak, dodajući kako su marturanti kroz predavanja i radionice obradili nekoliko tematskih cjelina: značaj financijske pismenosti, bankarstvo i upravljanje osobnim financijama, osiguranje, tržište kapitala i investicijski fondovi.
Važnost financijske pismenosti učili su danas maturanti iz sisačke Ekonomske škole i iz glinske Ekonomske škole i Gimnazije.

komora financijska pismenost 3 komora financijska pismenost 2 komora financijska pismenost 1
Tijekom prošle godine, kroz različite oblike financijske edukacije obuhvaćeno je gotovo 1.000 učenika, studenata i profesora u osam hrvatskih gradova, a tiskana je i prigodna brošura o osnovnim pojmovima i principima financijskog poslovanja.

najčitanije