Slijedi sanacija štete od nevremena: Veljko Kajtazi posjetio romsko naselje u Palanjku

Viber Slika 2023 09 04 18 43 51 113

Romsko naselje u Palanjku jučer je posjetio saborski zastupnik Veljko Kajtazi, potpredsjednica Vlade RH Anja Šimpraga te zamjenik župana Mihael Jurić, uz kojeg je bila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Alenka Ljubešić.

 

Stambeni objekti ovog naselja su u nedavnoj elementarnoj nepogodi teško stradali, pa je ovaj posjet imao namjeru utvrditi razmjere štete i načine da se ona sanira.

 

„Vjerujem da ćemo u suradnji s Vladom, Gradom i Županijom mojim Romima pomoći. Došli smo s jednim jedinim ciljem, a to je poručiti im da nisu sami“, kaže Kajtazi.

U kabinetu zamjenika župana Mihaela Jurića održan je kratki radni sastanak, tražeći najbolji operativni način da se stanovnicima pomogne u što kraćem roku.

 

„Nažalost, nakon nevremena koje je po ne znam koji puta već zadesilo našu županiju, zajedno smo sa saborskim zastupnikom Veljkom Kajtazijem odmah bili na terenu. Utvrdili smo razmjere štete, sada je vrijeme da se popiše sva šteta i kada dobijemo konkretne podatke, utvrdit ćemo na koji točno način pomoći ljudima“, rekao je zamjenik župana Mihael Jurić.

 

U nevremenu 29. kolovoza u Palanjku je oštećeno 20-ak krovova na obiteljskim kućama. Oštećeni su i stupovi električne mreže, ali nije došlo do prekida u opskrbi električnom energijom.  Krovovi su oštećeni i na nekoliko obiteljskih kuća u Hrastelnici.

 

 

„Želimo vidjeti što možemo zajedničkim snagama napraviti i da vidimo kako čim prije nabaviti građevinski materijal kako bi se ugradio, kako ljudi ne bi zimu dočekali bez krova nad glavom“, zaključila je Anja Šimpraga.

najčitanije