Hrastovica za Slavoniju

imp

Image1

Nakon razornog nevremena koje je pogodilo Slavoniju ovih dana, ostavivši mnoge kuće uništenima od tuče, župljani župe Hrastovica, predvođeni župnikom fra Matom Bašićem, odlučili su pomoći stradalima.

 

Image0

 

Kao zajednica koja je i sama stradala u razornom potresu 2020. godine te primila pomoć iz cijele Hrvatske, sada su odlučili uzvratiti solidarnost. Iako posljedice potresa još uvijek osjećaju, a župna crkva sv. Bartola nije obnovljena, nisu mogli stajati prekriženih ruku.

 

Image4

 

Nakon objavljenog apela, župljani su se odmah organizirali te složili preko četrdeset paleta crijepa. Prvi kamion s prikolicom u četvrtak, 4. srpnja, krenuo je put mjesta Bošnjaci kod Županje. U prikupljanju i organizaciji sudjelovali su župljani, mjesni odbor, lokalne udruge, te vatrogasci iz DVD-a Hrastovica, DVD-a Taborište i DVD-a Budičina. Crijep se prikupljao u svim filijalama Župe, uključujući mjesta Hrastovica, Taborište, Budičina i Križ.

 

Image5

Prikupljanje crijepa nastavit će se i narednih dana kako bi se što prije pomoglo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

 

 

Image6

 

„Neka Bog nagradi sve zbog nesebičnosti i truda, kao i sve prijevoznike koji crijep od danas prevoze“, poručio je fra Mate.

 

Image3

 

Foto – Sisačka biskupija

 

 

najčitanije