Siščanima prezentirana poljoprivredna politika ORaH-a

imp

261020211635286758.jpeg

U prostorijama društvenog doma “Eugen Kvaternik” sinoć, 14.listopada, je u organizaciji gradske organizacije OraH-a održana tribina “Poljoprivredna politika OraH-a i korištenje EU fondova za ruralni razvoj u funkciji razvoja poljoprivrede i malih obiteljskih gospodarstava 2014-2020”.

Poljoprivreda je jedna od tri najvažnije gospodarske politike ORaH-a (uz energetiku i vodno gospodarstvo) jer se samoodrživost bilo kojeg društva ogleda u njegovoj sposobnosti da zadovolji potrebe stanovništva za vodom, hranom i energijom – istaknuto je na tribini.

Predavač na tribini Kristijan Mavrek, član Foruma za gospodarstvo ORaH-a i voditelj ORaH-ovog podforuma EU fondovi, istaknuo je da ORaH smatra da je održiva poljoprivreda strateška i temeljna grana privrede Republike Hrvatske. Opskrbljenost hranom osnovni je preduvjet suvereniteta i održivosti hrvatskog društva. ORaH smatra da se obnova poljoprivrede i poticanje proizvodnje hrane u Hrvatskoj mora temeljiti na 5 ključnih faktora. To su podizanje proizvođačke klime u poljoprivredi, razvoj poljoprivredne infrastrukture, podizanje znanja i tehnologije u poljoprivredi, dijalog i suradnja svih aktera u procesu proizvodnje hrane i razvoj alternativnih prodajnih kanala.

najčitanije