Šestomjesečni moratorij na ovrhe na područjima pogođenima potresom

imp

Zbog iznimnih okolnosti uzrokovanih potresom koji je zadesio područje Sisačko-moslavačke te dijelove Zagrebačke i Karlovačke županije, Ministarstvo pravosuđa i uprave RH u dogovoru s Hrvatskom javnobilježničkom komorom donijelo je odluku prema kojoj na snagu stupa šestomjesečni moratorij na slanje rješenja o ovrsi građanima na navedenim područjima, donosi portal Novac.hr.
Ministarstvo pravosuđa i uprave RH je temeljem ranije proglašenog stanja katastrofe od strane Vlade RH na područjima pogođenim potresom u Sisačko-moslavačkoj, Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji, Hrvatskoj javnobilježničkoj komori dostavilo prijedlog postupanja, odnosno donošenja šestomjesečnog moratorija u ovršnim predmetima.
Temeljem navedene odluke, Komora je svim svojim članovima, na 326 javnobilježnička ureda diljem Hrvatske, dostavila odluku o prestanku slanja rješenja o ovrsi u predmetima na područjima pogođenim potresom.
Javni bilježnici će u razdoblju trajanja moratorija zaprimati prijedloge za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave, ali neće donositi niti otpremati rješenja strankama.

najčitanije