Projektom „Želim živjeti bolje“ zaposleno 20 žena

imp

261020211635206882.jpeg

„Želim živjeti bolje“ – naziv je projekta kojim je Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak zaposlila 20 žena.
Radi se o projektu Zaželi – program zapošljavanja žena financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali. Vrijednost projekta je 3.497.096,00 kuna a iznos EU potpore je 100%.
Svrha ovog projekta je uključivanje žena u nepovoljnom položaju s područja gradova Sisačko-moslavačke županije na tržištu rada i smanjenje stope nezaposlenosti.
„Ovim programom zaposleno je 20 žena u nepovoljnom položaju na period od 24 mjeseca, a uvedene su u svijet rada kako bi stekle vrijedno radno iskustvo i osjećaj korisnosti, kroz dodatnu izobrazbu i stjecanje novih znanja i tako povećavaju svoju zapošljivost i mogućnost za ostanak na tržištu rada. Svaka zaposlena žena pruža potporu i podršku za najmanje pet krajnjih korisnika. Zaposlene žene rade na poslovima pomoći i brige za starije osobe te članove Udruge. Kroz programske aktivnosti utječe se i na prevenciju prerane institucionalizacije starijih i nemoćnih osoba, njihovu socijalizaciju te im olakšava život u vlastitom domaćinstvu.“, rekao je predjsednik Udruge Danko Tomanić, prilikom potpisivanja ugovora sa zaposlenicama projekta „Želim živjeti bolje“.

želim živjeti bolje 3 želim živjeti bolje 1

Žene koje su završile program osposobljavanja i stekle novo zanimanje izrazile su zadovoljstvo ovim edukativnim programom. Novostečeno znanje već primjenjuju u svom svakodnevnom radu sa korisnicima usluga iz programa “Želim živjeti bolje”.
Provedbom aktivnosti projekta žene stječju radne navike, radno iskustvo i dobivaju dodatnu izobrazbu što utječe na njihov bolji položaj na tržištu rada i u konačnici razbijaju se predrasude javnosti o sposobnostima osoba u nepovoljnom položaju.
Stjecanjem radnih kompetencija utječe se na kvalitetu osobnog i obiteljskog života, te stvaraju preduvjeti za neovisnije življenje i ravnopravno sudjelovanje u društvu.

najčitanije