Program obilježavanja Dana branitelja SMŽ

imp

Branitelji

Branitelji Sisačko-moslavačke županije 18.listopada obilježavaju svoj dan.

 

Program obilježavanja počeo je u subotu, 14.listopada, obilježavanjem 32. obljetnice oslobođenja Bujavice, prvog sela koje su hrvatski branitelji oslobodili u Domovinskom ratu.
Nakon okupljanja kod Doma branitelja u Kutini, sudionici obilježbe su u koloni stigli do spomen-ploče koja podsjeća na akciju u kojoj je Bujavica oslobođena, gdje su odali počast poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća. Počast je odana i kod spomenika u obližnjem mjestu Janja Lipa.

 

Na sam Dan branitelja Sisačko – moslavačke županije, 18.listopada, obilježavanje počinje u 8.30 sati polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac, te od 9.15 sati na spomen obilježju na Trgu dr. Franje Tuđmana. Od 9.45 sati slijedi prigodni program ispred zgrade Kulturno – povijesnog centra Sisačko – moslavačke županije u Ulici kralja Tomislava 5.

 

Središnja svečanost Dana branitelja održat će se u Novom Farkašiću – mjestu gdje se 18. listopada 1991. godine dogodila povijesna bitka kada su malobrojne snage pripadnika hrvatske vojske i mještana zaustavile napredovanje agresora i tako označile prekretnicu u ratu na području Banovine. Središnja svečanost u Novom Farkašiću počinje u 11.30 sati.

 

Najbolji likovni i literarni radovi moći će se vidjeti i čuti na izložbi pod nazivom „Hrvatski branitelji – junaci modernog doba“ koja će svoja vrata u Strukovnoj školi Sisak, posjetiteljima otvoriti u srijedu, 18.listopada, u 18 sati.

 

U 19 sati u Katedrali Uzvišenja sv. Križa počinje sveta misa za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

 

Program obilježavanja Dana branitelja Sisačko – moslavačke županije nastavlja se nizom događanja do kraja listopada.

 

 

 

Cijeli program možete pogledati u nastavku.

 

Program Dan Branitelja Smž 1 Program Dan Branitelja Smž 2

 

 

Foto – Ministarstvo branitelja

najčitanije