Produljen rok za dovršetak radova na mostu u Martinskoj Vesi

most martinska 2

Radovi na sanaciji mosta u Martinskoj Vesi koji su počeli ovo ljeto, morat će se produljiti za još 25 radnih dana. Kako je navedeno u odgovoru Županijskih cesta na naš upit o dinamici, radovi su trebali biti završeni 31. prosinca 2022. godine.

 

Međutim, rok za izvođenje radova produžit će se za 25 radnih dana, radi velikog broja kišnih dana i visokog vodostaja Save gdje se određeni radovi nisu mogli izvoditi.

 

„Preostali radovi koje je potrebno izvesti na mostu su: premazivanje stupišta, upornjaka, pilona i sidrenih komora sustavom trajnoelastičnog premaza i boje, injektiranje u sidrenim komorama, premazivanje rubnjaka, završno ispitivanje sila u vješaljkama, itd.“, stoji u odgovoru ŽUC-a.

 

Za završetak svih radova potrebno je još 25 radnih dana pod uvjetom da u narednim tjednima nema padalina i da temperatura bude minimalno 5 stupnjeva.

 

Na snazi je sada posebna prometna regulacija. Most se može prijeći od 13:30 do 14:30 te se ponovno otvara za promet u 17:00 sati do 08:00 sati.

 

„Kao i svi mještani, nisam zadovoljan jer se radovi moraju produljiti. Općina ima dva dijela, a komunikacija je samo taj most i dvije skele koje nekada voze, a nekada ne. Predugo radovi traju i sve to otežava promet između lijeve i desne obale rijeke Save, ali i utječe na povezanost općine Martinska Ves i Siska“, rekao je načelnik općine Stjepan Ivoš.

 

najčitanije