Sutra počinje sanacija mosta u Martinskoj Vesi

imp

Sanacija mosta u Martinskoj Vesi počinje 27. lipnja, najavila je radove na mostu Općina Martinska Ves na svoj web stranici.

 

Most se privremeno zatvara za sva vozila od 27.lipnja od 8.30 sati i tako će biti do 4. rujna, do 18 sati, dok će za pješake most biti zatvoren u istom datumskom periodu svakodnevno u vremenu 8.30 do 12 sati i od 13 sati do 18 sati, osim nedjeljom i neradnim danima.

Obilazni pravac je Martinska Ves – Sisak – Galdovo – Hrastelnica – Mahovo – Martinska Ves i obratno.

 

Most Martinska Ves preko rijeke Save spaja Desnu i Lijevu Martinsku Ves, a u promet je pušten 2002.godine. Izgrađen je kako bi se zamijenila riječna skela, koja često nije mogla prometovati kada je vodostaj Save bio visok što je otežavalo komunikaciju između naselja.

Vrijednost radova sanacije mosta je oko 7,5 milijuna kuna – rekao je nedavno župan Ivan Celjak najavljujući sanaciju mosta.

 

Podsjetimo most ima jednu prometnu traku, koja se uz pomoć prometne signalizacije naizmjence otvara za promet u oba smjera. Uz prometnu traku za motorna vozila nalazi se biciklistička i pješačka staza. Maksimalna nosivost mosta je 12 tona za pojedinačni prijelaz interventnih vozila, a u normalnom prometu maksimalna težina vozila je ograničena na 5 tona.

 

Ukupna dužina mosta iznosi 178,6 metara, a širok je 4 metra.

najčitanije