Priopćenje županijskog MOST-a povodom zadnjih događaja u SMŽ

mradenovic

Na novonastale događaje u Sisačko – moslavačkoj županiji reagirao je i županijski MOST nezavisnih lista. Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti.

„Želimo svima blagoslovljen Božić i ispričavamo se što prije Božića, blagdana nade moramo obavijestiti stanovnike županije da nam pokušavaju ukrasti Božić i nadu.
Moramo iznijeti istinu, koliko god ona bila teško probavljiva prije samog Božića.
Dvije godine su nas državne vlasti lagale kako podržavaju Ina Rafineriju Sisak i radnike, kako će se ići u otkup dionica INA-e, kako brinu o našoj županiji a pred sam Božić objavljuju kako se u Rafineriji Sisak više neće prerađivati nafta. Ministar Goran Marić, prvi na listi HDZ-a u 6. Izbornoj jedinici, Dražen Barišić (gradonačelnik V. Gorice) drugi na istoj listi i Ivo Žinić sadašnji župan i treći na listi su na predstavljanju kandidata za parlamenatrne izbore svojim organizacijama 22. kolovoza 2016. godine, javno obećali kako neće dozvoliti gašenje Rafinerije u Sisku a Goran Marić je čak obećao kako će se oni prestati baviti politikom ako se to dogodi.
HDZ u Sisačko moslavačkoj županiji se na sva usta javno hvalio nastavkom rada na autocesti Zagreb-Sisak. Darinko Dumbović saborski zastupnik Reformista i gradonačelnik Petrinje je čak postavio jumbo plakate sa zahtjevom za nastavak radova na autocesti od Lekenika prema Sisku.
No, kada su saborski zastupnici MOST-a dali amandman za nastavak gradnje autoceste ili brze ceste prema Sisku, svi saborski zastupnici HDZ-a iz naše županije i Darinko Dumbović iz Reformista su na glasovanju bili protiv.
HDZ-ov župan Ivo Žinić, saborski zastupnici iz naše županije i Darinko Dumbović koji je i gradonačelnik Petrinje godinu dana su obmanjivali javnost u svezi planova za dolazak azilanata u Malu Goricu i nisu odgovarali na postavljena pitanja vijećnika MOST-a da li postoje takvi planovi. Pravili su se da ništa ne znaju a bili su nazočni na važnim sastancima o toj temi i bili su upoznati. Na kraju, azilanti dolaze a narod i dalje nema nikakve relevantne informacije da li dolaze obitelji ili samci, da li dolaze azilanti iz Sirije ili iz Afganistana ili drugih država. Župan se zadovoljno smješka i sam na TV kaže kako su svi odgovorni znali i kako se gospodin Dumbović šali kada kaže da nije bio upoznat.
Na žalost, ovo je samo mali dio obmana i nepoštivanja građana koje su način rada političkih elita u našoj županiji. Građani naše županije skupo plaćaju obmane, nerad i propuste političkih elita. Ako odgovorna gospoda imalo drže do svoje riječi, neka sada daju ostavke.
Poštovani građani naše napaćene i zaboravljene županije. Varali su Vas, lagali su Vas i na sve moguće načine obmanjivali. To su saborski zastupnici i predstavnici vlasti koje ste Vi birali a koji se brinu za dobrobit svojih stranaka i svoju osobnu a ne za Vas koji ste ih birali da se brinu o interesima građana županije.
Pozivamo sve zdrave političke snage u našoj županiji da dignu svoj glas i unatoč našim političkim razlikama zajednički pružimo otpor ovoj divljačkoj devastaciji naše županije, i uništavanju ostataka moralnih i društvenih vrijednosti od strane odgovornih“, stoji u priopćenju MOST-a SMŽ-a.

najčitanije