Grmoja: „Svakom čovjeku koji živi u kontejneru mjesečno treba dati 200 eura“

Saborski zastupnik Nikola Grmoja danas je u Sisku održao konferenciju za medije. Podsjetimo, jučer su zastupnici raspravljali o proračunu za 2023. godinu, a jedan od kritičara je bio upravo Grmoja koji je dao amandman na proračun.

 

„Tu sam danas kao izabrani zastupnik ove izborne jedinice kako bih obavijestio građane, posebno one koji još uvijek žive u kontejnerima, koji već treću zimu čekaju u kontejnerima, da sam uputio amandman na proračun Republike Hrvatske. Jučer je o njemu bila rasprava u Hrvatskom saboru, uskoro će biti i izjašnjavanje o amandmanima i glasovanje. Predložio sam da se svim ljudima koji su i dalje u kontejnerima, a takvih na Banovini ima gotovo 5000, da im se daje po 200 eura svaki mjesec. To jesu velika financijska sredstva, ali će ta izdašna financijska sredstva možda potaknuti Vladu na bržu obnovu”, rekao je Grmoja te pozvao sve zastupnike iz 6. izborne jedinice da podrže taj amandman.

 

„Posebice pozivam petrinjsku gradonačelnicu da podrži amandman. Da se ne vadi na to da je riječ o populizmu. Zanimljivo je da kada Vlada nešto daje to je razvojno, socijalno i solidarno, ali kada nešto dolazi od oporbe, onda je to populizam“, dodaje Grmoja.

 

Mostova vijećnica u Županijskoj skupštini Ljiljana Lampert naglasila je kako su zabrinuti jer obnova obiteljskih kuća ide sporo. „Očajni smo zbog naših stanovnika Banovine koji žive u kontejnerima već treću zimu. Želim istaknuti da vidimo da Županija počinje obnovu društvenih objekata. Međutim, obiteljske kuće su i dalje netaknute. Potičemo i župana i sve odgovorne u Vladi da se nešto poduzme. Nemojte dozvoliti da nestanu sredstva predviđena za obnovu“, rekla je Lampert.

 

najčitanije